Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jakuzi - специалист
Ще започна с димоотвода,помещението има 2 прозореца (0.5х1.0м) които са затворени през повечето време но се опитвам да ги отварям за проветрение.В момента единия е постоянно отворен.За терморегулатор и други подробности около инсталацията в момента не ми се мисли на първо място е ДИМА. :x .По късно ще снимам цялата инсталация и ще ви я покажа.
Само да поясня че в момента съм на гости при нашите и инсталацията е правена преди 3 месеца за пръв път се използва,но като видях какво е положението режих да се допитам до форума.Явно по празниците аз ще се боря с отоплителната инсталация :( Но разбира се без винце и мръвка тази инсталация няма да се поправи.
ВЕСЕЛА КОЛЕДА
filmatoplo - майстор
Купи гъвкавата неръждаема тръба и смени твоята с нея - работа за 15 минути и наливай винцето .
Bechev - специалист
Sorry za latinicata!No na DIMA mu e po-lesno da izliza ot drugo miasto otkolkoto prez komina.Vij tiagata na komina parvo.:D VESELA KOLEDA!!!&
2v6 - майстор
jakuzi написа:
Ще започна с димоотвода,помещението има 2 прозореца (0.5х1.0м) които са затворени през повечето време но се опитвам да ги отварям за проветрение.В момента единия е постоянно отворен.За терморегулатор и други подробности около инсталацията в момента не ми се мисли на първо място е ДИМА. :x .По късно ще снимам цялата инсталация и ще ви я покажа.
Само да поясня че в момента съм на гости при нашите и инсталацията е правена преди 3 месеца за пръв път се използва,но като видях какво е положението режих да се допитам до форума.Явно по празниците аз ще се боря с отоплителната инсталация :( Но разбира се без винце и мръвка тази инсталация няма да се поправи.
ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Честита коледа!

Прозорците на каква височина са? Ако са по-високо от вратичката на котела трябва да са затворени и добре уплътнени :!: Изобщо всички пролуки по котелното на височина над вратичката за зареждане трябва да се затворят добре.
Когато се отваря вратичката включваш вентилатора да вкарва въздух в котелното и пушек няма как да излезе :idea:
Ако няма вентилатор трябва да има някакъв отвор за свеж въздух, но задължително ниско под котела :!:
filmatoplo - майстор
Щом граничи с външна стена може да се пробие отвор ниско за свеж въздух .
jakuzi - специалист
Започнах с димоотвода-гъвкав 2 м.=80лв. (цена с ддс в Силистра).
Да димната завеса премина :) .Но както ме съветвате ще направя вентилация за котела защото нивото на прозорците е на по високо от котела (прорез на прозореца и с ПВЦ тръба,дъги,колена до долната част на котела където е клапана за първичен въздух).
Сега си отговорих и на въпроса защо не достигам желаната температура :след като 2v6 ме попита за термостата на помпата--Опааа изненада нямам термостат !!!
Добре тогава за пробен опит термостат съм АЗ..загрявам котела при изкл.помпа до 55-60 градуса (значи можело)...пускам помпата...температурата пада до 35гр. пак спирам помпата пак загрявам ...така няколко пъти..извод с термостат всичко ще е наред.Проверих и помещенията достигам до раиска температура 21-22 градуса по стаите .
Доссега не исках да безпокоя маистора монтирал системата заради празника но днес..не издържах.
Питам защо няма термостат на помпата??
Отг.:Ми...ми защото помпата няма нужда ,аз досега винаги така съм монтирвал и т.н. :shock:
Въпрос:Защо не е използвал гъвкав димоотвод ??
Отг.:Еии тва да не ти е аспиратор..аз колко съм мотривал досега и никъде немаше нужда...само тии..
Нямаше нужда да му обяснявам че става въпрос за нераждавеика.

Благодаря Ви ...
:)
Мисля че след монтажа на термостата повече проблеми от този род няма да имам.

П.С. Не искам някои да ме разбере погрешно ..но ми стана много гадно за това поведение на маистора при положение че и аз след като продам продукта си, АКО пожелае клиента монтирвам .
LazarGanev - "Велик майстор"
jakuzi написа:
П.С. Не искам някои да ме разбере погрешно ..но ми стана много гадно за това поведение на маистора
Ако беше извикал Филма нямаше да имаш тези проблеми - сега той вместо тебе щеше да търси консултации, а не ти да се занимаваш :-D .Наздраве на двамата и на всички останали! :prost:
jakuzi - специалист
LazarGanev написа:
jakuzi написа:
П.С. Не искам някои да ме разбере погрешно ..но ми стана много гадно за това поведение на маистора
Ако беше извикал Филма нямаше да имаш тези проблеми - сега той вместо тебе щеше да търси консултации, а не ти да се занимаваш :-D .Наздраве на двамата и на всички останали! :prost:
Наздраве :) :prost: :prost:

Тема "Връщане на димните газове ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: