Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
LazarGanev написа:
Aми явно са си взели бележка от спора, който се разрази тук и са намалили цената - на първия линк, който си дал е 256 Евро без ДДС :-D . Според мен си заслужава 440лв, но всеки решава за себе си.
:? за 440 лв не говоря това е реална цена като се има впредвид че е изпитано с кутия итн. но първата жена беше УЖАСНО ВИСОКА нали :?
kretio74 - специалист
гледах преди седмица първия линк
edmondo - напреднал
Вие на ебавка го подкарахте :-D
Стига бе един контролер с който управлявам вентиалционна камера отоплителна или охладителна секция - струва 300 лв, малко комутация и измервателни приборчета тамън до към 700-800 лева. Машината е доста по-сериозна от това инжеплякторче.
Не си играйте с PIC схеми и прочие още повече ако ще контролирате сериозен енергиен БУМ-ТРЯС. :idea:
Zoro5 - специалист
borq написа:
Не знам кой какво гледа и какви са тези 400, 600 и 1000 лв за разработка на ново устройство?
Като на сайта http://www.remtechnology.eu/catalog/ готово изпитано устройството с термометъра, вентилатора и гаранция се продава за 440 лв! Без вентилатора сигурно даже, ще е още по евтино.
borq, не се прави на луд!
Когато за първи път пусна темата , цената от линка беше 395евро без ДДС. И да излизаш с тоя номер на "случаен доволен потребител" е неуважение и подвеждане на хората. Не ти знам бизнеса с тая фирма какъв е ,но тая търговска "политика" само ще ви навреди.
Из целия форум си напускал обяви с линкове към въпросния сайт и реклама на предлаганите изделия - еми егати "случайния" потребител си. Ако щете и 10000 искайте, така или иначе пазара ще я намести "истинската" цена, ама не с тия тарикатски номера. После се мъчиш да ни изкараш малоумни, че и кавички раздаваш. Айде по-кротко!
borq - помощник
Zoro5 хайде по споко... много се впрягаш.
Много приказки от специалисти , а няма нито един реален линк за алтернатива?
С какво помага това на потребителите... с нищо.
Наистина преди две седмици бе 395евро без ДДС за комплект вентилатор, устройство и UPS с гаранция 24 месеца.
Само, че сега е 189 евро без ДДС за комплект вентилатор и устройство с гаранция 12 месеца.
А относно „доволен потребител” ела да ти го покажа на моя котел... и ще ти докажа, че съм наистина „доволен” и съм „потребител”. Е наистина не съм „случаен” :?:
jons71 - помощник
момчета аз пуснах мухата на тази тема.Без да задавам въпроси вие ми отворихте очите за много неща..БЛАГОДАРИА..Не разбирам от парно но с техниката се справям . Аз съм от хората които вървят и болната ми глава все се старае да измисли нещо за по добро за икономия .... ДА Дойда НА ТЕМАТА ЗА ИДЕЯТА МИ...АЗ карам ТИР.При мен отпадат доста неща за горене....и се старая да ги прекарам през котела. имал сам голям правен котел които гореше всичко...След като се запали му слагам четири бучки промишлен кокс . той да се запали му трябва доста силна жар а и ВЕНТИЛАТОР ;С ТОЗИ КОКС АКО НЕ СТЕ РАБОТИЛИ ШЕГА НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВИ;.....Искам да горя всичко и да изгаря до край.ЗА тази цел смятам да поставя турбина с клапа на капака където се монтира пелетна горелка.Ще сложа термо регулатор като на помпата.Турбината ще се включва принудително или чрез регулатора само когато котела прегаря 30 градуса вода ....и когато е студен.ДА не върти нон стоп вентилатора смятам да монтирам / цк/ ключ и реле лостчето на което е закачена веригата /горе/ на регулатора.Когато котела изгасне на регулатора пръчката се повдига на горе.ОТ нея ще прекъсна веригата на турбината ..'/цк, и реле/..това е в общи линии...МНОГО МИ ПОМОГНАХТЕ>>БЛАГОДАРЯ
jons71 - помощник
момчета аз пуснах мухата на тази тема.Без да задавам въпроси вие ми отворихте очите за много неща..БЛАГОДАРИА..Не разбирам от парно но с техниката се справям . Аз съм от хората които вървят и болната ми глава все се старае да измисли нещо за по добро за икономия .... ДА Дойда НА ТЕМАТА ЗА ИДЕЯТА МИ...АЗ карам ТИР.При мен отпадат доста неща за горене....и се старая да ги прекарам през котела. имал сам голям правен котел които гореше всичко...След като се запали му слагам четири бучки промишлен кокс . той да се запали му трябва доста силна жар а и ВЕНТИЛАТОР ;С ТОЗИ КОКС АКО НЕ СТЕ РАБОТИЛИ ШЕГА НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВИ;.....Искам да горя всичко и да изгаря до край.ЗА тази цел смятам да поставя турбина с клапа на капака където се монтира пелетна горелка.Ще сложа термо регулатор като на помпата.Турбината ще се включва принудително или чрез регулатора само когато котела прегаря 30 градуса вода ....и когато е студен.ДА не върти нон стоп вентилатора смятам да монтирам / цк/ ключ и реле лостчето на което е закачена веригата /горе/ на регулатора.Когато котела изгасне на регулатора пръчката се повдига на горе.ОТ нея ще прекъсна веригата на турбината ..'/цк, и реле/..това е в общи линии...МНОГО МИ ПОМОГНАХТЕ>>БЛАГОДАРЯ...виадрус у22 ...ако греша някъде приемам вашите мнениа :-D
Последна промяна от jons71 на ср мар 07, 2012 11:54 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
jons71 написа:
момчета аз пуснах мухата на тази тема.Без да задавам въпроси вие ми отворихте очите за много неща.
А бе точно на тази тема не си пуснал мухата, защото си се регистрирал точно 2 години след като е пусната темата :wink: . Ти пусна ТАЗИ ТЕМА :)
jons71 - помощник
това е стара тема за вас.АЗ сам в форума от няколко дни.Много добър форум.ДА те ПОПИТАМ...какво ще стане ако монтирам вентилатора на вратата там където се монтира пелетна горелка...виадрус у 22

Тема "Микропроцесорно управление на котли за твърдо гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: