ами ще пробвам в гаража има едно струг4е ще направим главата и ще пробваме.то мие ясно 4е уловка има щото по некои форуми и до 500-600% кпд стигал генератора но това е само безразборни писаници аз искам да видя да ли е така

kakakala написа:ами ще пробвам в гаража има едно струг4е ще направим главата и ще пробваме.то мие ясно 4е уловка има щото по некои форуми и до 500-600% кпд стигал генератора но това е само безразборни писаници аз искам да видя да ли е такаkakakala,.. и преследването на призрак е крачка напред, давай смело.
pavkatay написа: то излиза, че всички продавани климатици са с кпд>1 ако се гледат характеристиките им:roll:Аз не съм видял на нито един климатик да пише че, има КПД над 1 . А че пише че има "Коефициент на преобразуване на енергията" по-голям от 1, това е друга бира. Ако си пренесъл две кофи въглища, и после си запалил печката, и получената енергия от печката е в пъти по-голяма от енергията, която ти си вложил в носенето на въглищата. Означава ли това че ти имаш КПД по-голямо от 1. Не, нали. Просто климатика е един уред, който транспортира топлинна енергия от една точка (външното тяло), до друга точка (вътрешното тяло), и за този транспорт консумира съответната енергия, така както ти трябва да се храниш за да пренесеш въглищата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: