Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kakakala - напреднал
ами ще пробвам в гаража има едно струг4е ще направим главата и ще пробваме.то мие ясно 4е уловка има щото по некои форуми и до 500-600% кпд стигал генератора но това е само безразборни писаници аз искам да видя да ли е така
vanko68 - специалист
Много по- лесно ще е във фирмата да имат устновка с подобно чудо,да има водомер за дебита,ватметър на мотора(или амперклещи) и два термометъра на входа и изхода. Само така ще ме убедят за тези химерни 500-600 %...Само дето ако го поискам,сигурно ще ме изгонят :lol:
Iliev Labs - специалист
kakakala написа:
ами ще пробвам в гаража има едно струг4е ще направим главата и ще пробваме.то мие ясно 4е уловка има щото по некои форуми и до 500-600% кпд стигал генератора но това е само безразборни писаници аз искам да видя да ли е така
kakakala,.. и преследването на призрак е крачка напред, давай смело.
После ни кажи резултата... (ние го знеме де).
profesor - напреднал
Поредния кьор-фишек за алчни и наивни глупаци.Ако това нещо работеше толкова добре пазара до сега да е залят от този продукт .Какви ти 82% ефективност при инсталирана мощост 2.2kw да отопляваш 200квадратни метра площ та дори и топлоизолирана.Това което се вижда е един електродвигател на цена 220 лева и нещо като хидравлична помпа.Това е 100% ИЗМАМА.
pavkatay - майстор
някъде във форума бях писал, че съм един 'прост авиоинженер'. сега добавям и ' недоучил'. всички се стремят към кпд=1 , а тези получили 4-5 :? . ако някой е запознат с проблемите на перпетуум мобиле(вечният двигател) ще разбере учудването ми. не го разбра това учудване и един мой приятел с бизнес с климатици, като му обяснявах, че не може при вложен 1 кв. да изкараш също 1 кв. ( а да не говорим за два) . не съм елекроспециалист , но смятам, че има уловка. т. е. написаното е вярно, но от определена гледна точка. както и с консумираната и отдадена мощност на климатиците( то излиза, че всички продавани климатици са с кпд>1 ако се гледат характеристиките им). сигурно има стийности приравнени към нещо и т.н. иначе комисията за защита на потребителите спи -при явно заблуждение :roll:
filmatoplo - майстор
Ако джаджата е пълна с тежка вода . :wink:
fbr - майстор
pavkatay написа:
то излиза, че всички продавани климатици са с кпд>1 ако се гледат характеристиките им:roll:
Аз не съм видял на нито един климатик да пише че, има КПД над 1 . А че пише че има "Коефициент на преобразуване на енергията" по-голям от 1, това е друга бира. Ако си пренесъл две кофи въглища, и после си запалил печката, и получената енергия от печката е в пъти по-голяма от енергията, която ти си вложил в носенето на въглищата. Означава ли това че ти имаш КПД по-голямо от 1. Не, нали. Просто климатика е един уред, който транспортира топлинна енергия от една точка (външното тяло), до друга точка (вътрешното тяло), и за този транспорт консумира съответната енергия, така както ти трябва да се храниш за да пренесеш въглищата.
pavkatay - майстор
е, не пише кпд>1 , защото това ще ги вкара в беля. пише -'консумирана мощност пр. 2,2 кв, отдавана мощност пр. 3,2 кв. = кпд>1. това дето го пшеш не го разбирам. или не искам :)
vanko68 - специалист
Климатика не трансформира енергия,само я транспортира от една зона в друга. И за транспорта се хаби енергия. Съотношението на пренесената енергия към консумираната се нарича КОП ( Коефициент Оф Пърформанс) .Коефициент на преобразуване,който НЯМА НИЩО ОБЩО с КПД. Във всеки учебник по хладилна техника е описано ясно и подробно,г-н недоучил авиатор...Ако се опиташ тази пренесената енергия пак да обърнеш в механична(каквато е хабил компресора) ,ще се убедиш,че КПД е по-малко от 1...
pavkatay - майстор
аз съм си чел учебниците за аеропланите. авиатор не съм. все пак твърдя, че се използват термините 'консумирана' и 'отдавана 'мощност. и това за коп сигурно е вярно, но се използват с рекламна цел непопулярни термини и може би по неправилен начин. а ако се върнем към въпроса на темата искам да питам какво означава 'торсионен' топлогенератор. защото торсия значи усукване. това чудо какво усуква? джоба на купувача или..? :-D

Тема "отопление с торсионен топлогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: