• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sepultura - специалист
14 или 18? И защо? :?
naskov - майстор
18. Прити дават максималната мощност.
montoya - майстор
bgtok написа:
montoya написа:
...На теб ти трябват 18 киловата от водната риза ..
14 :!:
sepultura написа:
....
Та, сега трябва да доставя камина с водна риза с мощност 18 kw.
......
lov - майстор
Аз съм с почти същитете радаиатори като теб. И четирите са ми еднакви от 1600 мм.И квадратурата е близка. Не искам да взимам отношение относно мощностите на радиаторите.Тука има добри специалисти по сметките те ще сметнат всичко и ще се произнесат.
Разликата че камината съм я правил аз и е с доста по голяма мощност на водната риза. Но пък винаги си я караш да гори по слабо и всичко е наред даже така работи по икономично. На дърва колкото повече запас имаш в мощноста по добре.
Така че 18 и нагоре за водната риза.
filmatoplo - майстор
Вземи по мощната -че ако не ти стига да сложиш още някой радиатор.
lov - майстор
Даа.... много основателен довод.

Аз даже мислех да му предложа да потърси още по мощна камина щото не се знае как е и с изолациите.

Иначе и при мен се получи същия филм. Вкарах една тераса към апартамента. Тераса ама 6 квадрата отгоре за капак и един голям прозорец и той към 5 квадрата и това всичкото оказва влиание. на крайната сметка.В кухнята нямах никакво отопление достатъчно се топлеше от дневната ама от мераци сложих там едно подово. И добре че като правих камината се съблюдавах с мястото дето трябваше да бъде. И за да не хабя материала щото беше на едни ивици които ми пасваха без много рязания и по сметки излезна към 30kW че и отгоре. Вообще не съм си и помислял да правя някога такива рефорни.

Така че довода наистина си е много основателен дори и без някакви други строителни реформи на жилището.
  • 1
  • 2

Тема "Отопление чрез Камина с Водна Риза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: