Най - вълнуващия въпрос зимно време.
myhouse - напреднал
Здравейте майстори. Дано съм уцелил раздела... :?

По темата, комина е с три камери, за три етажа на къща. Зидан е с коминни тела и е в зида. Ще минава директно /без разклонение/ през таванското помещение. От пода на таванското помещение, мислиме да го зидаме с тухли. Та въпроса ми е, може ли да обединиме трите камери. Тоест, комина да не е разделен на три. Говоря за разстоянието от пода на таванското до върха на комина.... Дали ще тегли нормално?

Ако има значение, разстоянието от пода на таванското до върха на комина е около 6+ метра.

Благодаря предварително за отговорите и отделеното време :)
filmatoplo - майстор
Според мен 3 те камери трябва да си излязът поотделно.
torbalan - Дървен философ
ако ще се разчита само на теглене - кой знае каква драма няма... ще тегли...

ако обаче някой надолу включи кухненски аспиратор - ще връща обратно...

всъщност още по-весело става ако един го ползва за комин, а друг за да си включи аспиратора....
myhouse - напреднал
filmatoplo написа:
Ясно е, че това е нормалния начин. Просто питах дали другия е възможен... Целта беше, ако е възможно да си спестим пипкавата работа по зидането на отделните камери. :-D
torbalan написа:
ако ще се разчита само на теглене - кой знае каква драма няма... ще тегли...

ако обаче някой надолу включи кухненски аспиратор - ще връща обратно...

всъщност още по-весело става ако един го ползва за комин, а друг за да си включи аспиратора....
Въобще не бях помислил за подобно нещо. За сега планове за абсорбатори няма, ама знам ли какво ще се случи в бъдеще... :?

Благодаря Ви за отговорите. :)
Хицко - специалист
myhouse написа:
Целта беше, ако е възможно да си спестим пипкавата работа по зидането на отделните камери. :-D

)
Виждам, че става въпрос за 3етажна къща. Това е отнело доста повече време и работа, отколкото зидането на продължението на комина до края му в отделни камери. Освен, ако къщата не е реституирана. :? Това май обяснява въпроса.
radkooman - напреднал
За да имаш еднаква тяга и в трите дупки, ги зидай до горе !!
Иначе не е необходимо 3-дупки а само 2
Едната е по-голяма от другата и е от мазето да края на комина.
Другата е по-тясна и е преходна т.е. тръгва от пода на мазето и преди тавана на мазето печката или там каквото ще вкючваш влиза в нея и минава през плочата на тавана.
На първият етаж тази дупка се съединява с преходни коминни тела / 2бр./ с голямата и се получава затапена от долу нова тръба за нагоре.
Така можеш да вържеш многоетажна къща !!

Прикачен файл

комин.JPG
комин.JPG (23.07 KиБ) Видяна 3268 пъти
crez - майстор
filmatoplo написа:
+1
myhouse - напреднал
Извинявам се за закъснялото "Благодаря Ви за отговорите". Всъщност постъпих точно по процедурата, трите дупки до горе...

Благодаря Ви още веднъж за отделеното време :)

Тема "Въпрос за зидария на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: