• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
danovsky написа:
Грозно,хубаво това е положението-нямам друг избор. :lol: :lol:
мерси за снимките, но мен по-скоро ме интересува как изглежда цялата работа по-отдалеч. Ако завесите/пердетата са само пред прозореца - ясно. Но при мен завесите и пердетата са от стена до стена. И ако зема да режа ще се получи или вариант 1, или вариант 2. За мен и двата са грозни.

1.
Изображение

2.
Изображение
ebahti - майстор
А за чий ... са ти пердета от стена до стена???
torbalan - Дървен философ
така ги кефи хората...
Gek - специалист
ebahti написа:
А за чий ... са ти пердета от стена до стена???
е ако няма пердета като дръпна завесите ти можеш ли да си представиш как ще изглежда ситуацията...?
niki_sap - специалист
Вариант 1 не е вариант.
Защо не помислиш да си оставиш завесите както са, но да ги захващаш със странични държачи - нещо не мога да се сетя коя е правилната дума. С две думи - пердето си е опънато (затворено) и само на нивото на радиатора е събрано и захванато за стената с платка плат или с въже.
Нещо такова - но вместо да е хванато за дръжка на стената, от дръжката през пердето има въже или платка плат.

Изображение

Нещо такова:
Изображение

Или такова:
Изображение

Ако ти е прекалено голям прозореца или прекалено дълъг радиатора - може да захванеш пердето на височината на очите с някаква щипка (обикновенна или декоративна) за да седи затворено и да не се отваря само защото долният му край е захванат далече в страни за стената.
kok - специалист
аз съм с подпрозоречна дъска излизаща 10-11см навън от стената и пердетата са ми до дъската топлината от радиатора не отива директно зад пердетата по принцип подпрозоречните дъски се закрепят под дограмата и обикновенно стандартните са по 2см дебелина но има и такива които са с 1см дебелина и може да се закрепи и в последствие защото 2см-тровите ще пречат на отварянето на крилото така че може да се помисли и за такъв вариант но това с пердето от край до край не знам как ще стане :wink:
stamenov1 - специалист
Има такива системи които заместват радиаторите и се монтират по дължината на цоклите. Из форума имаше писано.
mityom - специалист
ами то май малко безмислено, и моите пердета са дълги и зимата съм ги набутвал зад радйтора което наистина е доста неестетически, ама за проба..., и така има осезателна разлика като конвекцията минава пред пердето а не зад както става и при късите пердета и топлия въздух излиза горе вляво и дясно на пердетата :?
  • 1
  • 2

Тема "Завесите пречат ли на радиаторите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: