Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте ! Предстои ми смяна на старите и очукани радиатори ! Искам да сложа алуминиеви но незнам коя марка да избера ? :? Има много фирми които предлагат алуминиеви радиатори включително и български и затова чуденето ми е голямо :? Какво ще кажете за тази марка италиански радиатори " Ferroli " http://www.residental.thermodesigntotal ... y-102.html ! :? Цената също е добра !
srusev - специалист
Мислил ли си варианта с вентилаторни конвектори, тъй и тъй сменяш. Аз текущите дет си работят ги подменям и съм много доволен.
filmatoplo - майстор
На прима виста не са лоши цена-мощност-дизайн. Панелните са най евтини.От българските алуминиеви на Ерато са най мощни модел -БГ.
За вентилаторни конвектори не съм мислил защото са по-скъпички :-D неободимо е да им осигуря ел.захранване а и мисля че няма да е практичен в спалните ,защото ще издава шум !Панелните радиатори също отпадат защото вече се нагледах достатъчно на тях и искам да си сложа нещо по модерно !
filmatoplo - майстор
Конвекторите не са лоши за холове и всекидневни и като цена са аха колкото алуминия даже и по евтини при повечето киловати -комфорта и извършена работа няма сравнение с радиатор.
Сеха вече ме хвърлихте в размисли :? Няма ли някакви по-специални изисквания към инсталацията към която ще се свързва конвектора -като диаметър на тръбите и т.н. :? Сега до радиаторите е ф16 !
filmatoplo - майстор
Ако дебита и температурата е спазена няма проблем -до 3-5 киловата мощност вентилконвектор на фи-16 става . Ако накачиш няколко конвектора по системата иска по мощна помпа или старата да се сложи на втора -трета скорост .Това наизуст без да ти познавам системата. :)
srusev - специалист
Моите са по 5,5 Кв. и са вързани с Ф16.

Също смятам, че са доста по икономични от радиаторите, а ако си на ГАЗ това е важно.
Все пак реших да си купя радиатори :) 1-во защото стаите се ползват и за спални и 2-ро радиатора е по-компактен от конвектора не му трябва ток и поради други сображения :wink: За сега съм си харесал радиатори с марка "FERROLI" защото цената е добра :-D Н500 е 14.70лв/глидера ! Другата марка на която съм се спрял са радиатори ХЕЛИОС цената е Н500-16.99лв/глидер ! Добро ли е качествоте на тези марки радиатори и как мога да позная дали радиатора който ми предлагат наистина е от предлаганата марка а не някое китайско менте :?
filmatoplo - майстор
Ти на цена ли ги избираш , виж им мощността на глидер хаш-500 колко е , и по колко си решил да слагаш за каква квадратура-магазинерката ли ще питаш. :)

Тема "Качествени алуминиеви радиатори ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: