• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ib
да размърдаме малко темата.....
след 2 зими отопление с брикети, какви са впечатленията и съответно плюсовете и минусите.
Аз съм решил тази зима предимно на такива брикети да мина. Хем е по топло с тях, хем е по-чисто. Не се налага да складирам някакви камари с дърва и т.н.
Но... винаги има едно но!
Нималата година изгорих близо 1 тон, като не живеех постояно в къщата и не можах да си направя точната сметка. Това което се получи като разход на ден ( при средна цена от 35 стотинки на кг.) никак не ми хареса - около 20 кинта на ден.
Но тогава загрявах инцидентно и от около 5 градуса в къщата. За 3 часа стигаше до около 20'.
Ще ми е интересно да чуя мнението ви след няколко сезона.
Виждам, че темата се е почнала края на 2007г.
Any - напреднал
И аз пробвах миналата зима и съм много доволна от брикетите. Има ли някой да знае производител около София? Взимах от един от Сливница, но нещо му беше развален кантара, неговия показвал 25кг, а пък моя 21- 22кг :lol:
ibogdanov - специалист
Any написа:
И аз пробвах миналата зима и съм много доволна от брикетите. Има ли някой да знае производител около София? Взимах от един от Сливница, но нещо му беше развален кантара, неговия показвал 25кг, а пък моя 21- 22кг :lol:
утре отивам да взема от представителя на КАДИ за София.
Намира се във Филиповци.
иначе можеш да вземаш от едни пъпеши на входа на Лозен. Но те са мноо тежки с доставката. То е уговорки... уточнения....
Иначе имат количества в една железария до Женския пазар.
srusev - специалист
На кади брикетите по колко вървят на тон?
За Варна става дума.
Дали имат дистрибутори в страната?
ibogdanov - специалист
srusev написа:
На кади брикетите по колко вървят на тон?
За Варна става дума.
Дали имат дистрибутори в страната?
:) имат явно
http://www.kadi-bg.com/

на мен дистрибутора ми ги предложи по 0,36 ст. килото
при количество до 2 тона.
после падал на 32 или нещо такова.
малко скъпично ми се стори... ама ще видим
каза,ч е били шнекови с отвор. и оставяли жар.
утре ше видим !
srusev - специалист
Гледахте ли прогнозата по БТВ, най-студено при нас Т-ще, а русев е по тениска и котела само тлее :oops:

Днес пробвах с екобрикети и съм много приятно изненадан, но ако преди месец от производителя до Т-ще ги продаваше франко по 160 лв. сега са ги дигнали на 260 та разпитвам за други.

На кади са ми най-близо във Варна, а и тази цена ми е височка.
BAlexandrov - специалист
Малко количество на чували от къде може да се вземе в София? Да пробвам за камината...
ibogdanov - специалист
BAlexandrov написа:
Малко количество на чували от къде може да се вземе в София? Да пробвам за камината...
http://bioplam.com/partners.php
аз вземах от тези миналата година - магазина на ъгъна на Мария Луиза и Кирил и Методий.
Магазина е една претъпкана железария.
точно пред нея и преди нея има няколко парко места и е удобно за товарене.
Имаха от шнековите брикети ( тези дългите с дупката). Те ще се окажат най-добрия вариант, според мен.
Иначе на гсм'то http://bioplam.com/contacts.php , ти отговаря един пич и с него може да се спазариш за доставка. Но любезно ти отговаря как не му бил основния бизнес и биломалко тегаво...
Това беше миналата година, тази вече може и да няма бизнес, не съм го проверявал още.
Днес ще взема от брикетите на Кади, както и една от шайбите за почистване на комини, да видим те как ще се представят.
srusev - специалист
Лошото е, че тази сутрин като зареждах гледам екобрикетите са ми оставили някакви бяло-сиви налепи по горивната камера, защо се получава така.
BAlexandrov - специалист
ibogdanov написа:
Днес ще взема от брикетите на Кади, както и една от шайбите за почистване на комини, да видим те как ще се представят.
Мерси, ще проверя. Какви са тези шайби за почистване на комини, че не знам моя в какво състояние е и дали трябва почистване...
Новодомец съм :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Отопление с Екобрикети, какви?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: