Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Мощността на Н500 е 167W/глидера ! http://www.residental.thermodesigntotal ... y-102.html - Те за тези става въпрос ! Мощността я смятам по 65w/m3 (както пише из форума) имам нова ПВЦ дограма и гипсокартон с вата на външните стени !!! Питам за да не се набутам с калпави радиатори !
maxuel82 - специалист
И аз съм изправен пред този труден избор !Много производители с различни цени но кои радиатори да избера незнам -така че хем да са красиви и да се харесат на жената :-D хем да топлят а и да са на разумна цена !Айде чакаме специалистите да си кажат думата ! :?
filmatoplo - майстор
Ще избираш радиатори без жената -Абсурт, ще те накара да ги върнеш ако не и харесат :lol: жените се лепват на по овалните форми -съответно по скъпи .Ти гледай мощност -цена , айде и дизайна.
lz1add - специалист
kumo82 написа:
Мощността на Н500 е 167W/глидера ! http://www.residental.thermodesigntotal ... y-102.html - Те за тези става въпрос ! Мощността я смятам по 65w/m3 (както пише из форума) имам нова ПВЦ дограма и гипсокартон с вата на външните стени !!! Питам за да не се набутам с калпави радиатори !
......а не казваш нищо за вида на инсталацията ти.....или ние да гадаем-локално парно ли е....че на какво ли е-газ,ток,дърва,нафта?Може да си имаш и топлофикация.....знае ли човек? Каква температура ще поддържаш на парното?
Радиаторите ги сметни по температура на топлоносителя - повечето производители дават в спесификациите си мощностите на радиаторите при различни температури на топлоносителя и помещението.Това за W/m³ e извън всякакви норми,но нейсе.....по-скоро ползвай правилото на "Мечо Пух" - "колкото повече.....толкова повече " :)....е не съвсем буквално де.
filmatoplo - майстор
Нали и аз затова апелирам -отзад напред да се започват нещата.1 .колко ти е топлозагубата на сградата,2 с какъв источник ще ги покриваш тия загуби ,3 този источник каква температура ще ползва , 4 спрямо температурата определяне мощността на 1 глидер ,5 определяне нужната бройка от вида глидери , и други. Не -харесвам по дизайн тези и по цена -даги купя ли. :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Нали и аз затова апелирам -отзад напред да се започват нещата.1 .колко ти е топлозагубата на сградата,2 с какъв источник ще ги покриваш тия загуби ,3 този источник каква температура ще ползва , 4 спрямо температурата определяне мощността на 1 глидер ,5 определяне нужната бройка от вида глидери , и други.
Абе не съм много съгласен ама айде -може и да сте прави ! Човека иска да му се препоръчат качествени радиатори-може да си е сметнал и топлозагуби и т.н. и иска да си избере радиатори ! С удоволствие бих дал съвет ама и аз съм на още по ранен стадий от вас :-D Иначе и аз се интересувам от качествени евтини и красиви радиатори та ще чета с интерес !
filmatoplo - майстор
Миналата година купих 120 глидера модел Джъмбо на хаш-600 за проба за 1 клиент , много съм доволен цена 13,60 или 14 лв броя глидер. Дали са Турски или Италиански незнам . Тая година е криза и клиентите ми желаят -панелни радиатори тип -22 в повечето случаи хаш 500 и 600 -дължини разни от 1 м до 2 м .цените им са приемливи от 140-220 лв .
danisaw - специалист
Ако си се спрял на алуминиевите ти препоръчвам VOX (197W/глидер)H500 по-скъпи са ,но и по-мощни от HELIOS,а и от Рувекс ти дават 10г. гаранция,а и са по-красиви като дизайн от предходните.
DELIK - напреднал
Тези мощности са при делта Т=60 градуса, което се поддържа трудно :) [/img][/list]
turistak - специалист
Здравейте,

Може ли малко помощ?

Това помещение - холът може ли да се стопли само с радиатори?
Изолацията му е 8 см, стъклопакетът 3 стълка, вътрешното K
под подът има 3 см фибран, на таванът 5 см вата(има още един етаж отгоре), стени гипс картон.

Благодаря предварително, ще се слага котел на пелети. тръбите за радиаторите са фи 16, ако може радиаторите да са под прозореца.
Правил съм сметки при 50W/м3

Прикачен файл

1-vi etag.JPG
1-vi etag.JPG (66.15 KиБ) Видяна 13297 пъти

Тема "Качествени алуминиеви радиатори ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: