• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Плаща ли му или бе на приятелски начела ,по принцип за подобно нещо гаранция няма , винаги се прави някак и после се коригира -донастройва.
argento - напреднал
klambrev написа:
И все пак възможно ли е да остане в акумулатора или ресивъра някакво количество фреон след вакумиране?
Който монтира инсталация я монтира вече 4-5 месеца(беше работа за 2 дни) а от известно време не идва на уговорените ни срещи а и вече не вдига и телефона. За пореден път българска работа. А вече стана студено и с-мата е крайно време да заработи. Затова накупих иснтрументи и се захванах сам. Взех и пълна бутилка с фреон . Утре един приятел ще ми даде една празна за да мога да измеря колко гр. ще източа.

Ако някой си мисли че ще му изям хляба е в грешка. Нямам намерения да се занимавам с тази дейност.
Благодаря на всички отзовали се!

п.с.: Все пак ако зимата остане повечко свободно време ще опитам да разработя емулатор за моторчето на въртешното тяло което вече е по моята спецялност
Добре де ама защо ще му източвая фреона?
Нали е зареден с везна
Тази събота съм по свободен къде се намираш?
Бих искал да видя какво си сътворил :shock:
filmatoplo - майстор
Най добре да се види от др спец -по скоро зима иде пък и машината колко ще кара .
argento - напреднал
Съвсем по между другото, имам един стар Панасоник 7000 или 9000 Btu.,който е с повреда в електрониката на въняното тяло ,ако някой го иска ще му го дам.
Zoro5 - специалист
klambrev, обема на самия топлообменник вземаш ли го впредвид като пълниш фреона? И температурите е хубаво да ги мериш с 0.1оЦ точност ,и ма едни такива термометърчета, например като това:
http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=6778
klambrev - специалист
Преглеждах тръбите и не видях никаде да има премачване.
Почвам да си мисля че вакумирането не е било качествено, първият път вакумираха продължително време, след това обаче зареждиха без кантар докато климатика работи на охлаждане, след това изпуснаха фреона и вакумираха за 1-2 минути(възможно ли е в този период да е имало течен фреон който да не е успял да се изпари и от това да е станало препълването). След това заредиха по кантар в режим на охлаждане.
Май източването няма да стане щото ще трябва да се навръзват изпарител преди компресора и кондензатор та да охлади парите преди бутилката.
Графиката е след цял ден работа на котела и включени 5 радиатора алуминиеви при Т в стаите 21-22 градуса.
Плащах но за сега не съм платил труда.
argento този уикенд няма да съм в софия, инак бих си поиграл и експериментирал с панасоника.
Снощи пуснах с-мата на охлаждане след като водата в цялата с-ма беше 60 градуса от котела. Консумацията беше 4-5А . Температурата спадна за около 10-15 мин на 30 градуса и малко след това изключи и записа грешка по външното тяло - всички грешки с Е
ЕА ГРЕШКА ПРИ ПРЕВКЛЮЧВАНЕ ОХЛАЖДАНЕ/ОТОПЛЕНИЕ. E5.СТАРТИРАНО ПРЕТОВАРВАНЕ. E6. НЕИЗПРАВНО ПУСКАНЕ НА КОМПРЕСОР. E7. ПОВРЕДА В ДВИГАТЕЛ НА DC ВЕНТИЛАТОР. E8. ПОДАДЕН СВРЪХТОК
Това го направих по препоръка че щял да замръзне крана ако е малко фреона но не замръзна.
След това рестартирах и пуснах но отопление и всички си беше както преди това няма си сила да топли и консумира 18-19А

едит: този термометър съм сигурен че освен делението за 0.1 не мери с тази точност. Евтините обикновенни ползват ЛМ35 или ЛМ335 както тези за моята графика. А количеството фреон в този топлообменник ми се струва по малко или близко до това на тръбния път на вътрешното тяло
naughty - специалист
klambrev написа:
Графиката е след цял ден работа на котела и включени 5 радиатора алуминиеви при Т в стаите 21-22 градуса.

ти с алуминиеви радиатори ли си или с конвектори тип духалка?

ако наистина си с алуминиеви конвектори както си писал.. ами забрави да стане работата.. тези системи работят на максимална температура 45 градуса на водата и то с бая зор. нормално им е около 40 градуса, затова е задължително да си с конвектори а не с радиатори.

аз съм с тези ковектори :

Изображение

забележи ел-мотора отдолу да обдухва питата, с алуминиевите ти радиатори няма как да стане освен ако не сложиш 4 пъти по-глями от нужните за работа с 60 градуса...

Изображение

Изображение

и в сглобен вид:

Изображение

с тези конвекторчета температура на водата 35 градуса ми прави 26-29 градуса в стаята , тоест направо НЕПРИЯТНО топло

ето линк

http://www.interklima.gr/gr/prod_gr/fcu_gr/fcu_gr.htm
filmatoplo - майстор
Тия конвектори как са по цена спрямо -Клима 2000, ако сравним два по 5 киловата . :?
naughty - специалист
filmatoplo написа:
Тия конвектори как са по цена спрямо -Клима 2000, ако сравним два по 5 киловата . :?
май са по-скъпи

този на снимката беше нещо от сорта на 450лв

~3kw
filmatoplo - майстор
Нищо задраве дае :) почти или равни по цена като италианските Джилера .
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: