• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
psy
печката дето е показана на снимката е супер. Моята гори от 400гр. на час до 20 литра на час колкото повече гори толкова повече топли гараж 100 квадрата висок 4 метра с две огромни желязни врати тази печица потдържа 25градуса но гори по 10литра на час. Чух скоро за нова система печки на отработено масло нямаща нищо общо с тези самоделки принципа на подаване на маслото е много сходен с подаването на горивото в нафтените горелки на котлите е с някои разлики но те разликите правят ...
Oregon написа:
Малко първобитно изглеждат тези печки с отработило масло. Видях една такава и беше адски забавно. Маслото се подгрява преди да влезе в горивната камера и това е постигнато с медни тръби огънати по виждане на майстора. Оригиналните инсталации за горене на масло са доста сложни и скъпи. Ако те напипат че гориш отработило масло без филтър на газовете ще има санкция. Нафтата ряпа да яде.
Но има едно разстение - рапица. Садиш си един-два декара после рафинираш и ето ти екологично гориво за зимата. Както е тръгнало вместо ракия ще си рафинираме гориво ;)
Много добре си забелязал, че маслото се изпарява и горят маслените пари. То дори се и разлага на тази температура на по-къси въглеводородни вериги. Затова тези печки не пушат.

Единият вид са с резервоар под горивната камера(работят като Фау-1 - БУБ-БУБ-БУБ....), другите са като нафтовите, вместо дозатор - кран от чешма. И после маслото капе в/у нажежена повърхност (горелка да и кажем ли?) или пък маслото се изпарява в тръбата и излиза като газ от горелка. За нафтова печка не знам - би трябвало след преработка да работи. Без преработка ... може би да се смесва маслото с нафта или керосин?...

САМО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА УТАЯВАТЕ И/ИЛИ ФИЛТРИРАТЕ ОТРАБОТЕНОТО МАСЛО
journeytoforever.org/
в Google потърсете waste oil stove или waste oil furnace или waste oil burner ....

има и малки пещи за топене на метали с горелки на употребявано масло! Но те имат и принудително подаване на въздух.

аз засега горя дървата в един самоделен котел и като свършат ще му шибна една горелка вътре да грее серпентината :)
apis1964 - специалист
pkrastev написа:
здравейте на всички.Видях коментара за нафтовата печка която работи на масло и искам да споделя че аз отоплявам с такава няколко години с нея и работи безупречно.Малко преработка и става.Та да кажа че цялата зима е искарвам с 600 литра и вкъще е баня.Иначе ще ме питате сигорно за миризма не се осеща изобщо ако някои незнае какво има в казанчето никога няма до познае че гори но масло.Също така е трудно с набавянето с горивото.Ако някой може да помогне(за гориво) да се обажда.
ako не е тайна,моля те сподели каква преработка си извършил на нафтовата печка за да гори масло,наистина ще бъде интересно,все още има доста печки останали от доброто старо време,хванали паяжина,защо да не работят отново :?
pkrastev - специалист
apis1964 написа:
pkrastev написа:
здравейте на всички.Видях коментара за нафтовата печка която работи на масло и искам да споделя че аз отоплявам с такава няколко години с нея и работи безупречно.Малко преработка и става.Та да кажа че цялата зима е искарвам с 600 литра и вкъще е баня.Иначе ще ме питате сигорно за миризма не се осеща изобщо ако някои незнае какво има в казанчето никога няма до познае че гори но масло.Също така е трудно с набавянето с горивото.Ако някой може да помогне(за гориво) да се обажда.
ako не е тайна,моля те сподели каква преработка си извършил на нафтовата печка за да гори масло,наистина ще бъде интересно,все още има доста печки останали от доброто старо време,хванали паяжина,защо да не работят отново :?
ами по нагоре във форума съм овяснил всичко което сам направил.Да ти кажа то е просто и затова съм писал каквосъм направил.Иначе направин нъколко снимки ама немога да ги кача(незнам как)
Аз внасям такива печки мого са подходящи за отопление на авто-сервизи, големи халета, гаражи и др. Мошността им е 30 KW и харчат 2,5 л.ч. Работят изцяло на отработено масло. Цената им е от 2500 до 3000 лв.
naskov - майстор
Водна риза имат ли?
Има но са на доста по-висока цена и само по поръчка.
mityom - специалист
качи снимка да ги видим
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Някой знае ли нещо за печка работеща с отработено масло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: