• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanpilot - напреднал
И аз съм заинтригуван.Имам една нафтова преправена като над капака съм направил стоманена серпентина от спирачен тръбопровод.Втори резервоар с маслото е над първия и на самотек.Паля е на нафта по конвенционалния начин и като загрее капака и серпентината пускам оила да тече.Отделно преправях горивната камера.До колкото си спомням (правих е около 2000 год и така стои на тавана) разпробивах отворите на горивната камера ,а пък други заварявах(запечатвах).Идеята беше като АГУ-то на колата.Като допълнителна горивна система.
Изпращам ви снимка за да видите как изглежда :)

Прикачен файл

pechka.jpg
pechka.jpg (58.64 KиБ) Видяна 11330 пъти
mityom - специалист
то добре ги мислим работите с маслото, ама чух за закон забраняващ използването на отработили масл за отопление и високи глоби,ако някой знае да сподели по-подробно. Това го казвам с най-добри думи като не изкам да преча на колегата с продажбите, защото касае и мен
Въобще не съм чувал за такъв закон от печките не излиза почти никакъв пушек и замърсчването е минимално. Монтирал съм такива печки из цяла България и до сега съм нямал проблеми
batkotony - специалист
Имам такава печка от няколко години, правена е от мен и не прилича много по дизайн на руската,въпреки ,че работи на същия принцип.Състои се от две части - долна и горна,като долната представлява 1/3 от бойлер,а горната е 10-литрова надупчена бутилка от со2.Кюнците са стандартни,дори нямам истински комин,ами три метра кюнци :-D ...Работи като луда,отоплява гараж за една кола,който е без каквато и да било изолация-тухли единички ,измазани и бетонна плоча отгоре.При -15 навън, вътре спокойно може да се постигне +30...При интерес ще постна снимки... :)
ПП.Пуши само докато загрее,после само притреперва въздуха над комина.Чистя я веднъж по време на сезона,което си е някакво неудобство ,но се преглъща... :-D
naughty - специалист
изпаренията от горене на машинно масло не са ли вредни(канцерогенни)? това за гараж става, но вкъщи където има деца не бих посмял да сложа..
batkotony - специалист
Simi4 написа:
Давай снимки
Утре ще я снимам и ще постна... :-D
lov - майстор
Руснаците имат цял форум по темата с много снимков и видео материал.

http://www.termoportal.ru/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Някой знае ли нещо за печка работеща с отработено масло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: