• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
2,7кв -360лв.
5,4кв на 470лв
Ако искаш на тях може да пише "Филма топло" :lol:
Универсални са, управлението е включено, стават и за предстенен и за таванен монтаж.

Термопомпата работи и с радиатори. Не както с конвектори, но става.

Аз съм експериментирал - конвектор топли и при 28гр на водата. Малко е преоразмерен, но ТП грее с гоолям КОП

Проблема на Кламбрев е другаде. :?
Не разбрах термопомпата по коя температура се управлява...и как я експлоатираш?
Остави ли я да работи няколко дни нон-стоп?
filmatoplo - майстор
Чаро-за Китайски ли става дума :? Аз и в Италиански съм виждал на питата лепната малка лепенка с Китайски ероглифи :lol: Всичко що е мед -е май от там .
argento - напреднал
klambrev написа:
Преглеждах тръбите и не видях никаде да има премачване.
Почвам да си мисля че вакумирането не е било качествено, първият път вакумираха продължително време, след това обаче зареждиха без кантар докато климатика работи на охлаждане, след това изпуснаха фреона и вакумираха за 1-2 минути(възможно ли е в този период да е имало течен фреон който да не е успял да се изпари и от това да е станало препълването). След това заредиха по кантар в режим на охлаждане.
Май източването няма да стане щото ще трябва да се навръзват изпарител преди компресора и кондензатор та да охлади парите преди бутилката.
Графиката е след цял ден работа на котела и включени 5 радиатора алуминиеви при Т в стаите 21-22 градуса.
Плащах но за сега не съм платил труда.
argento този уикенд няма да съм в софия, инак бих си поиграл и експериментирал с панасоника.
Снощи пуснах с-мата на охлаждане след като водата в цялата с-ма беше 60 градуса от котела. Консумацията беше 4-5А . Температурата спадна за около 10-15 мин на 30 градуса и малко след това изключи и записа грешка по външното тяло - всички грешки с Е
ЕА ГРЕШКА ПРИ ПРЕВКЛЮЧВАНЕ ОХЛАЖДАНЕ/ОТОПЛЕНИЕ. E5.СТАРТИРАНО ПРЕТОВАРВАНЕ. E6. НЕИЗПРАВНО ПУСКАНЕ НА КОМПРЕСОР. E7. ПОВРЕДА В ДВИГАТЕЛ НА DC ВЕНТИЛАТОР. E8. ПОДАДЕН СВРЪХТОК
Това го направих по препоръка че щял да замръзне крана ако е малко фреона но не замръзна.
След това рестартирах и пуснах но отопление и всички си беше както преди това няма си сила да топли и консумира 18-19А

едит: този термометър съм сигурен че освен делението за 0.1 не мери с тази точност. Евтините обикновенни ползват ЛМ35 или ЛМ335 както тези за моята графика. А количеството фреон в този топлообменник ми се струва по малко или близко до това на тръбния път на вътрешното тяло

Имаш ли къде да премериш налягането след топлообменника?
И също така имаш ли спирателен кран преди помпата?
Ако притвориш дебита на помпата на 1 ва скорост,но не твърде много?
klambrev - специалист
ето подобрения резултата след няколко опита за изпускане на фреон.
Изображение
Всички Т са с 4-5 градуса повече на графиката
консумацията в момента 15-16А
В 21 часа спирах машината за да разкача манометъра а в същия момент някой беше влезнал да се къпе и поизточил бойлера .
Предположението ми за препълнена машина явно се оказаха вярни. Беше ме страх да изпусна още да не стане много малко но утре ще вакумирам продължително време и ще заредя точното количество.
2v6 - майстор
klambrev написа:
...
Графиката е след цял ден работа на котела и включени 5 радиатора алуминиеви при Т в стаите 21-22 градуса.
...
Радиаторите с по 5 или 15 ребра са?
klambrev - специалист
радиаторите са с по 6-7 до 14 глидера в зависимост от стaите.
от сутринта съм пуснал цялата инсталация, още 5 панелни радиатора по 2м, и 4-5 стари чугунени радиатори пак 3 по 1м и 2 по 2м
След около 2 часа работа от студено водата вече е 56 градуса
Изображение
Сега консумацията варира между 16 до 19А. Трябва да калибрирам датчика за въздух и да огранича Т на 50 градуса, предполагам тогава консумацията ще падне още малко.
Падовете в 9и15 и 9и35 са от ползване на бойлера.
klambrev - специалист
Изображение

Направо машината лети, цял ден топли всичко с консумация между 6 и 8А.
Нагласих я с 33Ком термистор за Т на въздуха лепнат върху изходящата тръба и подържа перфектно зададените Т.
Колебанията на фреона са от използването на бойлера, през деня всички линии бяха прави.

Все още не съм източил за да заредя наново но се чудя дали има смисъл или съм уцелил оптималното количество фреон и също ме притеснява като източвам целия фреон няма ли опсаност част от маслото да излезе и то ?
filmatoplo - майстор
Щом заработи без да мъчи компресора и с малък харч -кво да я бъзикаш повече. :?
klambrev - специалист
Все пак се реших да сменя фреона с точното количество по грамаж.
След като цяла нощ с-мата не беше пускана, вакумирах празната бутилка, включих я към тънката тръба, сложих я на кантара и след 20тина минути при изключена машина кантара показа 2900гр.(доста препълнена при условие че на око изпусках доста пъти) при което вече не се увеличаваше, след като откачих маркуча изпуска още поне 20 мин слабико преди да пусна вакум помпата за да вакумирам с-мата. Вакумирах 30 мин .
След това зареждах течна фаза през тънката тръбичка от новата бутилка с фреон (англииски бил), докато се изравнят наляганията се прехвърлиха 1900гр, след това пуснах на студено климатика и в момента съм заредил 2400гр.
Вече 1 час работи с-мата на отопление, консумацията стигна макс 15А и компресора е доста по-тих.
Успех на всички с техните машинки и лека и безаварийна работа.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: