• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
danovsky написа:
Как да рискувам 1600лв. и да се окаже че не работи!!!
И аз смятам, че е рисковано. 24 кВт не те ли устройва?
На lakosste обаче ще му се отвори парашута :).
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
danovsky написа:
Как да рискувам 1600лв. и да се окаже че не работи!!!
На lakosste обаче ще му се отвори парашута :).
:2thumbs:
lakosste - специалист
danovsky написа:
Пише 8-10м.минимум.Значи няма да тегли :| ,комина ми е на нула с билото,но на 6м.от него.Наоколо няма нито една по-висока сграда.Как да рискувам 1600лв. и да се окаже че не работи!!!Като разпитвам в магазините едни казват "Да" другата половина "Не".Закъсах го!!!
Vdigni malko traba nagore.
(pak se izvinqvam za latinicata no o6te ne sa mi opravili kirilicata)
danovsky - специалист
82 на H500
21 на H350
Бойлер
Лира
КПД-то на котела по 0.8
+20% запас
Горе-доло ги искарвам 30Kw
За къща без изолация(само с дограма) на 1000м. надморска височина.Отоплявам 75м² x 2.5(височина)=187.5m³.
Последна промяна от danovsky на чет ное 04, 2010 8:08 am, променено общо 1 път.
Имаш 17кВт радиатори (с лирата), бойлера е временен товар, като се стопли вече не дърпа топлина. КПД се има предвид и каталожната мощност е истинската с която разполагаш. Кажи какво отопляваш - площ, дограма, изолация. Аз смятам, че 24кВт ти е напълно достатъчен, дори предостатъчен.
filmatoplo - майстор
Ако котела е с вентилатор -може и да е по нисък комина -поради принудителното издухване на газовете .Примерно пиролизен котел с вентилатор .
danovsky - специалист
Не,не,говориме само за Юнкерс.
Humppa - напреднал
Не видях особена разлика между котлето на сват ми и нашето. На неговият се кипр надпис BOSCH, а на нашият JUNKERS. В конструктнивно отношение двата котела се различават минимално.

Разликата е само в гбаритите и мощността.

Не знам парметрите на комина, но има добра тяга, котлето гори чудесно. Както писах по-рано - ситемата е гравитачна, на клотлето не бяха монторани нито помпа, нито трипътен смесителен вентил, а димоотводите (кюнците) са изпълнени в пълен разрез с инструкцията, но няма никакви проблеми!

Нашият все още не е монтиран. Не знам кога ще стане това, може би догодина :(

Та изводът ми е, че в инструкциите са собърнали голямо внимание на подобни детайли (комини, трипътници и т.н.) с цел презапасяване и подсигуряване на посочени параметри. А въпросното котле си работи чудно без изпълняване на инструкцията...
danovsky - специалист
Жив да си Лазареееееее сложих 24-ка.BOSCH и пее!!!Комина го измерих нарочно и е точно 5.60м.
Котелът не трябва да с преоразмерява излишно - нали ти казах! Я кажи кога ще разпечатваш бурето :) . Завиждам ти ей! Аз не можах да завърша парното за този сезон - ще остане за другия, че много разходи по завършването на къщата до Акт16. Да ти служи дълго и безотказно!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Промяна в плана DAKON DOR 32 D (За котлетата на "Прити&" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: