Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Той си противоречи , нали помпа от 440 лв ти е скъпа , защо балнуваш тогава Ладомат помпа на двойна цена :? тръбите ти от какво ще са , само не ми казвай полипроппилен .
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Той си противоречи , нали помпа от 440 лв ти е скъпа , защо балнуваш тогава Ладомат помпа на двойна цена :? тръбите ти от какво ще са , само не ми казвай полипроппилен .
Той просто си няма идея,какво иска да направи.Просто е мнителен и си мисли ,че го мамаят.Плюс това Ладомата няма място в тази система.
filmatoplo - майстор
Тая дума мамене защо присъства когато ти дадът оферта , ясно е че 100 майстора 100 различни оферти , 100 те ли лъжат и с какво , той спомена че не му се дават -Прици , значи критерия -качество на материали и качество на изпълнение отпадат -номера е да стане без пари . Добре де обясни -какво са щели да ти направят за тези 3000 лв , нали си говорил със майсторите , значи знаеш как ще стане защо питаш още .
kapcom - помощник
А бе хора трудно ли ви е да разберете, че се стремя да извлека някаква информация и едновременно с това темета да е полезна и за други??? Май не четете какво се пише, а си лаете и коментирате за някаква недоверчивост и т.н. И ти "филм" ли си не те знам какъв си ама не мислиш ли че прекалено лично го даваш??? Та аз дори не те познавам! А пък ако нещо ти по някакъв начин на въпреки - не доумявам за какво, явно наистина влизаш във филми :).
Ако можете, понеже сте явно големи специалисти, дайте съвет.
Смятам че форума се казва "направи си сам".
Колкото повече мнения толкова по-добре за всички форумци.
kapcom - помощник
armagedamian написа:
Горната схема е една голяма въпросителна с още хиляда малки въпроси ...
Друже ясно е че си много на Вие с тази материя.Предполагам че мислиш ,че офертата която са ти направили е силно раздута или се опитват да те мамят,но от това което показваш тук,никой никакъв съвет не може да ти даде.
Покажи ми къде са тези въпросителни, бъди градивен и се обоснови. Търся помощ, все пак.
kapcom - помощник
armagedamian написа:
filmatoplo написа:
Той просто си няма идея,какво иска да направи.Просто е мнителен и си мисли ,че го мамаят.Плюс това Ладомата няма място в тази система.
Идеята съм я нарисувал, за тези дето не четат - да видят.
filmatoplo - майстор
Старо куче съм тук , ти си новобранец и ми изкачаш с тоя тон :wink: за 3 години не съм срещал друг като тебе , за първи път няма да помагам -нещо задно се крие в тебе , не си искрен . Добре де ако някой тук ти диктува какво и как да купиш че да си направиш инсталацията и ти стигне същите пари -какво ще правиш .Ти откъде си сигурен ние какъв акъл ще ти дадем -по добри ли сме от твоя първия майстор който ти писа офертата. :?
kapcom - помощник
filmatoplo написа:
Старо куче съм тук , ти си новобранец и ми изкачаш с тоя тон :wink: за 3 години не съм срещал друг като тебе , за първи път няма да помагам -нещо задно се крие в тебе , не си искрен .
Стари кучета имаше навремето в казармата - сега живеем в друг по-динамичен свят, такива простотии няма. За тебе, разбрах по постовете ти, че живееш в Приморско и явно живота е по-ограничен. Няма нищо, просто не е нужно да го вземаш толкова лично. Навсякъде в мрежата форумите са анонимни - защо, еми щото така са го измислили по-умните от нас. В едни други времена беше дуго - сега е така и е хубаво. Ако не можеш да помогнеш, моля те не пречи, предполагам има и други специалисти във форума. Темата толкова много е разводнихме, че трябва да я преименуват на : "Саморазправата на старите кучета с новодошлите" :)
Не си слагайте толкова яд на сърцето. В момента си пия ракийката и на никой не мисля лошо - направи го и ти. Наздраве.
filmatoplo - майстор
Прати някоя снимка на котела ,бойлерите , там около слънчевата инсталация , та колегите да се орентират по лесно и да не гадаят .
armagedamian - специалист
Добре ще се опитам да почна някаква дискусия.
Ако искаш да спестиш пари,т.е. да вложиш минимално необходимото за отопление ти трябва(освен котела и бойлерите)
1.Помпа+аксесоари към нея.Кран,филтър и прочие
2.Термостат,който да ти командва помпата
3.Трипътни кранове с L - пропускане(разбрах,че бойлерите са ти с 1 серпентина)
4.Тръба(мед или черна)
5.Окомплектовка към котела
Така съставена системата ще си я управляваш ръчно и няма да работи успоредно със соларката.
Ааа,забравих.Трябва да я заредиш с PG!
Айде ти си на ход!

Тема "Съвет за топлене на 1000л. с 30кв. котле." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: