• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) За коледа значи ще имаш подарък -парно :wink: Весело изкарване на никулден :-D
Здравеите колеги. От тази зима и аз съм в отбора на Атмос - пиролиза. Имам въпрос свързан с таканаречения режим Топлинна резерва за през ноща. В книгата е описано така : Котлите може да се използват за бавно изгаряне на дърва, т.е. да поддържат огън през ноща без необходимост от загряване през деня. Това е разрешено само през зимата.
Подготовката на котела за бавно изгаряне се прави по следния начин:
- поставят се няколко (4- 6 бр.) по-големи цепеници върху жар от частично изгорели дърва - затваря се смесителния клапан
След затваряне на смесителния клапан температурата на водата нараства до 80-90°C.- кoнтролната клапа /8/ регулирана от FR 124 автоматично се затваря и вентилаторът спира – котелът работи на минимална мощност
Въпросът ми е точно как става това . За кой смесителен клапан става дума.
filmatoplo - майстор
Стига майтапи другари -вие този смесителен вентил не го монтирате към котлите си :lol: пък после искате да го затваряте .Не се засягайте , погледнете си схемата залепена на котела -там ще видите препоръчителната схема със трипътния смесителен вентил , може да е с ръчна нагласа или със моторна задвижка , нея пък контролира контролер .Знам че е скъпо , но тогава ще отговаряте на инструкциите в книжката :wink:
Извинявам се за неграмотността в този аспект на filmatoplo. Монтажа на котели ми е с четирипътен вентил с механично регулиране при първа възможност ще изпратя снимка и ще очаквам отговор
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом го имаш, значи точно за него става дума
filmatoplo - майстор
Ти го имаш вентила нищо че е 4пътен , странно е че питаш -при монтажа не ти ли обясниха какво му е действието .С колко помпи си , къде са монтирани , или монтирана ако е една .А за задържане на жар се дава на дясно копчето за запалване което спира вентилатора , и ако искаш притвори вентила така че да отделя двата кръга .Но трябва да си сигурен че при монтажа майсторите са обезопасили малкия кръг със предпазен клапан 2,5 бара и мембранен разширителен съд .Ако пратиш снимки ще стане по ясно.Дави кажа честно язък дето са толкова известни тия Атмоси -грам обяснение и ноу хау , написали една книжка със задните си части от която само се гадае , дори аз с години разгадавах някой тънкости не описани в нея .Например схема с 4пътен вентил -не е спомената .
filmatoplo - майстор
Врътна ли вентила :? да видиш кво ще стане , :wink: бавно -задвижките го правят за 100 секунди .
srusev - специалист
Някой може ли да ми сметне мощността на вентилаторен конвектор при
70гр. го дават 12кв., при 80 колко би била?
filmatoplo - майстор
12 киловата ли :? Мощността на вентилконвектора много зависи също от дебита на водата през него и от скоростта на въздуха през питата , но със 80 градуса ще се доближиш до оптималната .Много хора монтират заедно със радиатори по 1-2 конвектора да има , но не им стига дебита на водата и мощността им пада с 1/3 да не кажа и повече. :wink:
srusev - специалист
Той конвектора е близо до котела и няма проблем с дебита, питата пари,сложих го в хол на две нива към 40 кв + 17 кв., които се отварят рядко. За има няма 5 мин вдига температурата до нормалното.

Аз питах, за да си изчисля мощността на инсталацията, ако при 80гр. е с по висока мощност може да мина и номиналната на котела, но те не се пускат едновременно такаче е добре.
За сега имам 29 кв. според производителите при Т на водата 70 гр.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: