• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
вакрил написа:
Ти да не се уплаши.Обади се ще почерпя.
Ще трябва да се гледа на място, че наистина е плетеница. Ама щом имаш помпа само за котела, би трябвало да имаш трипътен вентил. На снимките не се вижда. Коя помпа е соларната - като гледам навсякъде е полипропилен и то големи диаметри?
filmatoplo - майстор
Здрасти,да -ще се види на место , но според мен -котела е свързан като обикновен котел само с помпа на студената вода .Другите 2 помпи са -1 за слънчевата инсталация , помпа 2 е ре циркулацията на бойлерната вода за къпане . :wink: Няма нито термовентил ,нито Ладомат , нито последващите смесителни вентили 3 или 4 пътни .Ако имаш възможност -ги монтирайте , да стане работата както трябва .Пратете снимки на преработката :) .
filmatoplo - майстор
Вакрил пита за зареждането , понеже няма осигуряване на минимална връщаща вода в котела над 65 градуса , и смесителен вентил преди радиаторите ще се различава малко от писанието в инструкциите .А ко всичко ти е наред , тоест монтирани горните -котела ти ще работи в оптимален режим почти до последния въглен в горивната камера , или на 75-80 градуса, същевременно към радиаторите ще отива по малка температура колкото е нагласена , новото зареждане се прави когато дървата в бункера са останали едва по малко от 1/3 , като камерата се зарежда до горе плътно и праволинейно. Начина при който ще хвърлите един наръч дърва хаотично в бункера и след час пак, не е правилно , . :wink:
вакрил - помощник
Значи ще стане но ще му трябва баене. А какъв му е разхода на тоя котел ?
srusev - специалист
stefan4087 написа:
вакрил написа:
мммм
Русев,и на твоя ли клапата на терморегулатора стои в хоризонтално положение :shock:
Коя клапа? И как разбра?

Ако ми говориш за терморегулатора на котела по топлата вода, на снимките е вдигнат защото е студена водата.

До вактрил, не си ме разбрал правилно, 1m3 на 1KW.
filmatoplo - майстор
Много е относителен разхода и зависи от мн неща , имам много 50 сятки монтирани Атмоси горят различно спрямо топлозагубите на сградите и качеството на горивото тоест влажността на дървата.Най големия рекорд постави един клиент със 18 кубика барут дърва, другите са около 25 кб , и ма и до към 30 отиват .И пак казвам че зависи от мн неща , имам клиент със Атмос 70 който гори денонощно цял хотел 5 етажа -каза 70 кубика . :wink: като влажността му не е гарантирана или с други думи при нормални условия ще падне на 40-50. На 1 друго место също монтиран котел Атмос 70 на офис сграда монтиран със всичките му джаджи и със буфер 1000 литра пак докарва подобни кубици , като сградата не е мн изолирана -ламарина сандвич панели 10 санта и ал дограма .По принцип питам клиентите по колко изгарят ама никой не спазва това -дърва 2 години сухи и прибрани под навес , не всеки може и има место да си го позволи.Имах случай монтирам на 1 клиент котела и той докарва току що нарязани сурови дърва -ами котела 2 часа тека конденз и повече от 50-60 гр не вдигна :lol: -наложи се да купува други .Да не ви плаша смятайте си разхода -сухи дърва за 1 кило правят 4 киловата мошност на час.
LazarGanev - "Велик майстор"
вакрил, аз за инсталацията ще ти дам акъл, ама за тънкости по самия Атмос слушай Филма, той им е душманина. Както и naskov, ама той в момента се нагърбил с едни сериозни обекти и гледам, че рядко влиза тук.
filmatoplo - майстор
:) Лазаре ти там си близичко .
stefan4087 - специалист
Здравейте!Празниците попривършиха и дойде ред на котлето.Днес правих проба с компресор за да видя
какъв ,,майстор,, съм на запойките.Само на едно място имаше шупла и изпускаше.Като за новобранец мисля че е добре/очаквах повече пропуски/.Та въпросът ми е следния-на какво налягане да оставя разширителния съд и на колко водата в системата?Защото колкото изчетох все различни различни мнения?Незнам вече на какво да се доверя.В ръководството на инсталатора пише да не се спада разширителния под 1,5бара.На друго място четох,че до 10м височина и 1бар стига.Днес изолирах буферния съд.Тръбите ще ги изолирам като завъртя помпите,за да не излезе някой заек от храстите.
И с какъв материал да изолирам връзката м/у котлето и комина.Неможах да намеря от двуслойната неръждавейка та съм сложил с единична стена.Помагайте,че утре го пълня с вода.
Между другото ще трябва и английски да почвам да уча,че стана българо-английски форума след временното прекъсване. :shock:
filmatoplo - майстор
Налягане в съда 0,8 бара,налягане в инсталацията 1,5 бара , димоотвода изолирай с вата -не е задължително -чакаме снимки .
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: