• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Таз :) ти може да минеш не колекторно , а само с щранг от 2 тръби и отклонения .Примерно от фи-28 които ще вървят в коридора , като откланяш за всеки радиатор с фи 18 , естествено след първите отклонения за радиаторите щранга да се редуцира на фи-22 и към най крайния на фи-18 .Изхода от котела на фи-35 и отклонение за бойлера фи-22 .
tazz77 - напреднал
Искам търбите да ми топлят пода на банята коридора! затова съм се спрял на този вариант! С мед ми идва много скъпо!
filmatoplo - майстор
:) Може медта да я замениш със полипропилен с фибри , или полипропилен със алуминиева вложка , или щом искаш си монтирай тръби от белите -полиетилен със алуминиева вложка . :? :) Ако тръбите ти ще са последния модел -преди топлия разпределител монтирай смесителен вентил който да обезопасява висока температура , или да не се допусне прегряване над 75-80 градуса .Нали имаше мерак за тръби медни фи-18 . :?
илко илиев - специалист
ако можеш го направи така ако ще има радиатор от изхода на радиатора тоест от студената -връщащата вода я прекарай по пода, тя няма как да стане 80-90гр.
tazz77 - напреднал
След хиляди прочити и умувания! Термопомпата е черешката на тортата! А с нея 90 градуса!? Нема как! Търбите Рех all pex цена около 2-3 лева! Фитингите 8-10!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: