• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Благодаря много за отговорите. Логично, те водяд до нови въпроси
Това с което се заменя терморегулатора на Виадруса да не е Битермоста цитиран в предложението за преустройството на котела?
От писаниата до тук разбрах, че по добриа начин за управление тип on/off е с седмичен програмируем термостат.
Значи в стаята кадето се намира той мисля че не трябва да има термоглави по радиаторите за да се избегне затварянето им преди да е достигната зададената температура или не сам прав?
filmatoplo - майстор
Значи за Виадруса и допълнителната пелетна горелка , горелката заводско си има управление с което се управлява горивния процес -тоест да се запали , да си подава според мощността нужното гориво , контрол на вентилатора за входящ въздух , и да се загаси сама горелката след стоп .Към горелката се монтира и 2 термостата работен и авариен -защото Виадруса няма .И работния и аварийния термостати са поставени в един момент да спират горелката .Сега съвсем отделно от горелката към Виадруса може да се монтира 4пътен вентил моторна задвижка и контролер който да движи задвижката , тя съответно вентила .Вентила се поставя за да оптимизира работата на котела , като повишава връщащата вода в котела над 65 градуса -оттук намаля конденза в котела и комина , Чрез вентила ще се подава вода към радиаторите с точно определена температура според нуждите по външна температура , отделно кръга към бойлер ако има, ще е в друг температурен режим -по висок .
Смятам, че ще съм полезен на много майстори. Има българска фирма която произвежда универсален контролер за всички видове пелетни горелки. Цената и е около 180лв. Може да ги видите на адрес http://www.naturela-bg.com/bg/product/4 ... et-burner/
Модела е NPBC-V3 продава се с пълен комплект датчици.

Прикачен файл

NPBC-V3-Kit.jpg NPBC-V3 – Универсален контролер за управление на пелетни горелки и котли
filmatoplo - майстор
За мен това е полезно , не ми е най силната страна електрониката , но винаги съм казвал че една пелетна горелка е куп желязо без акъла ,тоест електрониката .Ако някой знае към коя горелка точно може да се приложи да спомене , не знам към някоя Ератовска 1 или 2 поколение дали става , понеже са яки на метал -(по евтини) , но глупави -относно модулация и автоматично регулиране на въздуха . :wink: Същото екранче го гледам у много котли и горелки , сега се сетих горелка Команд е с такъв контролер , май и Бърнит .
LazarGanev - "Велик майстор"
Kiber4o, съзнаваме че си се регистрирал за реклама, но поради интереса към ттози продукт би ли дал повече подробности за възможностите на този контролер, какво значи "универсален" и не е ли подобре да го предлагате на производителите на горелки, отколкото на потребителите?
filmatoplo - майстор
Ако е така -това за Команд вярно ли е :) , сподели за кой друг модел пелетни горелки става :? .
LazarGanev написа:
Kiber4o, съзнаваме че си се регистрирал за реклама, но поради интереса към ттози продукт би ли дал повече подробности за възможностите на този контролер, какво значи "универсален" и не е ли подобре да го предлагате на производителите на горелки, отколкото на потребителите?
Преди една година се сблъсках с проблем с моя котел. Не можех да му намеря управление и се свързах с тази фирма. Тогава ми продадоха едно управление и си го реших. Споделям го защото сигурно много хора са изпадали в моето положение или са решили сами да си правят горелка. Доколкото виждам и "Команд" ползват същия контролер, а сигурно и не само те. Не мога да сложа ръководство, но на страницата на "Натурела" им го има и всеки може да си го види там в PDF формат.
http://www.naturela-bg.com/bg/product/4 ... et-burner/
filmatoplo написа:
Ако е така -това за Команд вярно ли е :) , сподели за кой друг модел пелетни горелки става :? .
Доколкото виждам и "Команд" ползват същия контролер, а сигурно и не само те. Моя модел е "събери чарк" (не съм си я правил аз купих я от обява във вестник) и стана понеже управлението има много настройки и успяха да го подкарат. Казвам "подкарат" защото не го правих аз, едни приятели. Наложи им се само да сменят един чарк понеже нещо не ставаше, но все пак е по добре отколкото нова горелка.
  • 1
  • 2

Тема "Какъв контролер за управление на пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: