Най - вълнуващия въпрос зимно време.
За монтажа на трипътния е ясно как става,въпроса ми беше за някаква марка към която да ме насочите и термостатичен или с ел.задвишка. А относно майсторлъка,имам някакви познания 5години учене и 4 години трудов стаж в сферата на КВиО инсталации,просто за първи път се сблъсквам с това изискване на производителя и поисках съвет.
LazarGanev - "Велик майстор"
Този е подходящ 116лв:

Прикачен файл

Termoventil1.jpg
Termoventil1.jpg (28.4 KиБ) Видяна 6092 пъти
Последна промяна от LazarGanev на пет фев 11, 2011 7:56 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Айде и с него става , само да му се види -квс ,дебита през него дали е достатъчен .Ако инсталацията е изградена с тръби с малко сечение и по голямо съпротивление само помпата на малкия кръг няма да е достатъчна . :wink:
Вентил на байпаса задължително, ама да не е сферичен. Смятам 3/4" да е достатъчен за една камина бе Филма? Ти за ESBE 1" ли говориш?
filmatoplo - майстор
Нямам нищо против да пробва , ама някой термостатични вентили пропущат температура не повече от нагласената , а чрез трипътния пропуща не по малка от нагласената -почти едно и също е но има значение . :wink:
Прав си -термостатичния вентил не трябва да е смесителен, а пропускателен. Смених картинката :)
Аз се бях замислил за трипътен вентил с ел.задвишка и контактен термостат.Изводите на камината са на 3/4 но мислех да сложа вентил на 1 цол.
Цялата тази конфигурация в рувекс е 110лв с вентил и задвишка на херц. Какво ще кажете за това.
filmatoplo - майстор
А-много евтино , аз ли нещо пропускам . :? къде ги видя тези цени и за какви материали по точно-за 3пътен вентил 1 цол и задвижка -сигурен съм че вентила е от ония които неса ротационни а само отсекателни с 1 гумено топче втре .На вид изглеждат бронзов тройник и синя кутийка отгоре. :?
Задвижката е към 200лв, контролер към 50 :?
filmatoplo - майстор
В Термоикономик гледах 3пътни вентили около 100 лв и задвижки 160 лв на Мут .В Термоикономик май предлагат термовентила дето Лазар го показа -Термовар . :)

Тема "свързване на камина на пелети с водна риза към инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: