Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoy@n - специалист
Здравейте,
Парното го имам от доста време, но напоследък доста често ми се налага да обезвъздушавам радиаторите.Преди не ми се е случвало.Разширителният съд е с нормално ниво.Течността циркулира с помпа.Котела е Viadrus22.Нямам разпределител.Тръбите обикалят под прозорците, а радиаторите са свързани към тръбите.Мисля че са на 2 или 3 кръга(не съм сигурен)Не съм правил никакви корекции по системата.Въпроса ми е от къде се наслагва този въздух та се налага толкова често да обезвъздушавам?

Поздрави,
stoy@n
bobyl - специалист
При много интезивен огън , водата се загрява много и бързо , като по контактната повърхност с горивната камера , откъм водата се образуват мехурчета , както в тенджера с вода преди да заври . Предполагам , че тези мехурчета разнесени с водата достигат до радиаторите .
Най-вероятно това е една от причините .
filmatoplo - майстор
Ако си с отворена система , е възможно по често образуване на въздух, има и др причини -като ниско разположен разширителен съд и малко статично налягане в системата :wink: Има и начин на свързване на разширителния съд .
stoy@n - специалист
Благодаря на колегите!
Разширителният съд е на 4-5 метра над радиаторите.По-вероятно ми се струва това с образуването на мехурчетата...
naskov - майстор
Проблема се решава със смяна на системата от отворена в затворена.
stoy@n - специалист
Ами нали знаете като се намеси жената какво става..... като ми го правеха момчетата предложиха да направят системата затворена,ама не, на нея и се струвало, че ще е като бомба :lol: и много се притеснявала.И тъй като мен често ме няма в къщи сега тя обезвъдушава като хамава...

П.С Малиии ако жената вземе да го прочете това нема моа са прибера... :axe:
filmatoplo - майстор
Какви са радиаторите , и обезвъздушителите какви са -ръчни или автоматични. :? Моята инсталация никога не имала въздух от самия монтаж -аз съм с автоматични .На колко градуса горите печката :? над 65-70 си образува от ризата .
stoy@n - специалист
Алуминиеви радиатори с ръчни обезвъздушители.Автоматичен ми е само на боилера.Той се пада на най-високо.Котела работи в диапазон 75-90 градуса.Само дърва горим и трябва да се слагат през 2-3 часа че и по на често понякога.Термостата включва помпата на 60 градуса.Имам и електрическо котле вързано към същата система,но то е отделено с кранове а пък и го ползвам само като няма никой в къщи да ми поддържа темература 15-17 градуса, че веднъж като изстине къщата после бавно се сгрява....

Тема "Обезвъздушаване на радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: