• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BobyB - специалист
Stefak написа:
Между 12 и 14 тона отиват на сезон и то само за отопление без да продавам на НЕК :yawinkle: . При положение, че зареждането става с лопата, какво значение има изолацията, най много да е още по топло и да се спестят някои от пролетните и есенните дни за отопление.
Ами при добра изолация ще зареждаш по една лопата вместо три, така добре ли е? :)
kok - специалист
а става ли вместо вата примерно стеропор 5см над гипс картона?
BobyB - специалист
kok написа:
Сигурно става но е по-скъпо и как ще уплътниш стиропора между ребрата?
kok - специалист
като ги застъпя с друг стиропор :-D незнам просто питах дали е по добре от ватата :? а стиропор имам под ръка :wink:
Stefak - напреднал
BobyB, една лопата обаче ще гори 3 пъти по малко време т.е. трябва 3 пъти да се разхождам до него, което хич не ме кефи. На моя кошник съм му засякъл точно времето колко лопати за колко време издържат.
BobyB - специалист
kok написа:
като ги застъпя с друг стиропор :-D незнам просто питах дали е по добре от ватата :? а стиропор имам под ръка :wink:
Ами слагаш стиропор, а фугите между стиропора и ребрата уплътни с лека вата или полиуретанова пяна, а имам такива изпълнения тук таме.
BobyB - специалист
Stefak написа:
BobyB, една лопата обаче ще гори 3 пъти по малко време т.е. трябва 3 пъти да се разхождам до него, което хич не ме кефи. На моя кошник съм му засякъл точно времето колко лопати за колко време издържат.
С други думи, изолацията е безмислено начинание? Е, ти си знаеш.
Тани - модератор
kok написа:
За ставането със стиропор става , както вече ти писаха, но с 5 см не става! Предвиди поне 10 -15 за да не си хвърляш парите на вятъра и да има ефект!

Stefak написа:
Като си направиш изолация , задължително трябва да смениш и котела или ако искаш да запазиш този , да сложиш и един буфер. Тогава в зависимост от степента на изолация , може да го палиш веднъж на седмица две :) :) Ако направиш изолация и запазиш сегашните си навици , температурата на въздуха в къщата няма да пада под 60°C
srusev - специалист
Stefak написа:

Пич ти тъй отреч изолацията, та вече се питам прозорци слагал ли си?

Разликата ти ще дойде, че като сложиш една лопата ще ти е топло колко за 3, респективно и времето на горене. Незнам ама и аз отоплявам ~300 кв. не изолирани и като каза тея тонове ми стана смешно.
котела сигурно ти е самоделка?
sand0 - помощник
Ми слагайте м/у профилите и бетона така наречената шумоизолационна лета (една такажа гумирана). Става приличен термо мост.
Аз в мойте профили им набих и стиропор вътре в тях.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Отопление на 300 квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: