• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
noemis - напреднал
Ами стайния термостат много не мога да го разбера понякога. Примерно сега му зададох 22 градуса, той показваше 21.1. Сложих котлето на макс. И след малко стана 21.4 и стайния термостат изключи котлето. А не беше стигнало до 22.
Bulgaria Therm - специалист
noemis написа:
ако го дам на макс няма ли да гори повече газ. Мисълта ми е кое е ще гори по-малко газ: ако е на макс(по-малко ще изключва) или на половина (ще изклчюва повече, ама ми се струва ще работи на по-малки мощности)?
За сега нямам ключе към таблото, където е разходомера иначе досега да съм го изтествал.
Щом нямаш достъп до таблото, няма как да разбереш в кой случай гориш по-малко газ. Ще ти пиша на ЛС дали в понеделник ще мога да взема ключ от техниците на Овергаз за няколко дни.
За сега слушай Ганев - потенциометъра на макс.
2v6 - майстор
noemis написа:
Ами стайния термостат много не мога да го разбера понякога. Примерно сега му зададох 22 градуса, той показваше 21.1. Сложих котлето на макс. И след малко стана 21.4 и стайния термостат изключи котлето. А не беше стигнало до 22.
Какъв е модела на стайния термостат?
При зададена температура 21 градуса на термостата и потенциометъра на макс котлето угасва ли преди да изключи термостата? При каква температура угасва котлето, когато потенциометъра му е на макс?
filmatoplo - майстор
Има термостати които отчитат +- 1 градус .
noemis - напреднал
ами не съм го тествал много когато е на max. Вчера като го пробвах от 21 да станe на 23. Термостата го спря малко преди 23 градуса котлето не беше изключило. И като го изключи след минута си мина 23 градуса. Предполагам, че датчика спира малко преди зададените градуси. През седмицата не мога да го тествам защото съм на работа, но другата събота ще го тествам от 18 градуса като се дигне на 21 и котлето на макс.
Стайния термостат иначе е този, който ми предложи bulgaria therm.
http://www.bulgariatherm.com/index.php? ... &Itemid=35
2v6 - майстор
noemis написа:
ами не съм го тествал много когато е на max. Вчера като го пробвах от 21 да станe на 23. Термостата го спря малко преди 23 градуса котлето не беше изключило. И като го изключи след минута си мина 23 градуса. Предполагам, че датчика спира малко преди зададените градуси. През седмицата не мога да го тествам защото съм на работа, но другата събота ще го тествам от 18 градуса като се дигне на 21 и котлето на макс.
Стайния термостат иначе е този, който ми предложи bulgaria therm.
http://www.bulgariatherm.com/index.php? ... &Itemid=35
Защо не си го оставил на макс?
Какво ти пречи да го тестваш за 1, котела на макс, термостата на 18 градуса?
Последна промяна от 2v6 на нед мар 20, 2011 11:00 pm, променено общо 1 път.
noemis - напреднал
ами в момента е над 21 градуса, а през седмицата сутрин като е 18 градуса, го слагам да е на 21 и излизам за работа. В къщи постояно има по-някой.
noemis - напреднал
Теста тази сутрин е следния. Като станах температурата в стаята беше 18,1. Сложих котлето на max, стайния термостат на 21.
Котлето работи около 20 минути без да спре. После стайния термостат спря котлето. Котлето не се е спирало по температура на водата. Страното беше, че стайния термостат показваше 19,4. И докато беше спряло температурата в стаята се дигна на 20,1 и след няколко минути стайния термостат пак пусна котлето.
Подчертавам, че стайния термост спира котлето. На него има индикатор(едно пламъче), когато се вижда пламъчето, означава, че дава на котлето да се пусне, когато го няма пламъчето означава, че не му дава. Също така на receiver-а на стайния термостат има червена лампа - когата свети означава, че дава на котлето да се пусне, когато е изгаснала означава, че не дава на котлето да се пусне.(По пламъчето и по червената лампа разбирам, че стайния термостат спира котлето, а не се изключва по вода)

Когато работеше котлето стигна до 80 градуса на водата и стоя на 80 градуса докато не го спря стайния термостат. Пуснат беше радиатора в хола, в едната стая и лирата. В третата стая радиатора беше спрян.
filmatoplo - майстор
Стана както казах -сега топката е поета от въздуха , преди беше при водата .тоест котела преди се контролираше по температурата на водата главно , сега котела се контролира по стайната температура .Остава да се разбере в кой от случаите е по икономично с този брой глидери. :wink:
2v6 - майстор
noemis написа:
Теста тази сутрин е следния. Като станах температурата в стаята беше 18,1. Сложих котлето на max, стайния термостат на 21.
Котлето работи около 20 минути без да спре. После стайния термостат спря котлето. Котлето не се е спирало по температура на водата. Страното беше, че стайния термостат показваше 19,4. И докато беше спряло температурата в стаята се дигна на 20,1 и след няколко минути стайния термостат пак пусна котлето.
Подчертавам, че стайния термост спира котлето. На него има индикатор(едно пламъче), когато се вижда пламъчето, означава, че дава на котлето да се пусне, когато го няма пламъчето означава, че не му дава. Също така на receiver-а на стайния термостат има червена лампа - когата свети означава, че дава на котлето да се пусне, когато е изгаснала означава, че не дава на котлето да се пусне.(По пламъчето и по червената лампа разбирам, че стайния термостат спира котлето, а не се изключва по вода)

Когато работеше котлето стигна до 80 градуса на водата и стоя на 80 градуса докато не го спря стайния термостат. Пуснат беше радиатора в хола, в едната стая и лирата. В третата стая радиатора беше спрян.
Щом котела не прегрява (не изключва поради превишаване на зададената температура) значи радиаторите са ти достатъчни за такъв режим на работа - 80 градуса изход на котела.
Сега остава само да плащаш сметките за газ :wink:
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: