Привет, след като приключих с часта направи си сам слънчева инсталация за топла вода имам доста неща около ползването и пълненто, които не са ми ясни и реших да попитам. Купух панел и бойлер от сънсистемс и ги свързах с медни тръби Ф18. Управлението е на Интиел, а помпената група е пак на сънсистемс. Нямам идея обаче на колко атмосвери е добре да се ползва инсталацията. Аз я пълна от крана на чешмата. След като приключих със запояването я надух на 3-ри атмосфери за да видя от къде ще прокапе. Не ми е много ясно дали това не е проблем за разширителния съд. Има и един баланс винтил, който не съм наясно дали си идва предварително настроен да изпусне при по-високо налягане от 6 атмосфери или е необходимо аз да го направя. Освен това се оказа, че съм сложил панела хоризонтално, а е трябвало вертикално, но това ще го преправя. Оказа се, че има модел за хоризонтален монтаж, но това го научих след това. То и така топли, но нямам идея колко е ефективно. Не знам дали не е проблем за нещо друго. Хубавото е, че панела в момента е на временна стойка, така че като го правя за постоянно ще го обърна. Ще се радвам, ако някой сподели опита си с тези неща.
Панел 2.15 селективен
Бойлер 120л
Панел 2.15 селективен
Бойлер 120л