• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kpacи - специалист
Ами пробвай тогава с други регионални настройки.
При мен Location е USA а горе е Bulgarian.
При условие, че работи при толкова хора трябва да тръгне и при теб. Само трябва да откриеш причината.
ArturDent - Почти Безобиден
Промени "short date" да ти е в следния формат dd.MM.yyyy Особено важно е да не е с 'г.' накрая
Customize -> Date

Пусни целия exception да го погледна.

Някакви особености на мрежата в която си?
Vesbg - помощник
Току що си изгорих единия вход. :?
От пробите и наблюденията които направих стигнах до извода, че програмата поглъща RAM когато състоянието на връзката е такова:

Изображение

Използвам динамичен DNS. Пикото е в къщи. Компютъра, който смъква данните е в офиса и е доста стара машина. Бях ужасен от мисълта, че ще трябва да слушам вентилатори в дома си, а не искам да правя допълнителни инвестиции в компютърна техника. Когато пикото е в локалната мрежа програмата се държи добре. Може би има нещо в настроиките. Ще пробвам да увелича таймоута.
ArturDent - Почти Безобиден
100% има проблем в софтуера.
Предполагам че чете данните по таймер. Създава обект и чака за данни. Като ги получи - освобождава паметта.
Ако не ги получи - стои и чака. И така докато напълни паметта.
Някои може ли да качи няколко снимки как точно се свързва lm-335. През 12 волтов адаптор, че нещо малко се обърках със схемата.
Jacket - специалист
За съжаление вече нямам никакво време за поддържка на този проект, много ми се искаше да го подхвана пак, но просто не виждам кога ще мога да го вместя. За това качвам сорсовете, ако на някой му се занимава, може да доработва колко иска - http://jacket.megalan.bg/fmon/?src. Все пак оставете един кредит :)

Относно проблема с паметта, със сигурност идва от кофти връзката и комбинацията много мониторвани датчици както виждам на снимката. В случая използвайте настройки Timeout и Retries. Препоръчвам да не се слага таймаут по-голям от 200ms и retries повече от 2. Програмата създава нови нишки за проверка на всяка секунда. Ако таймаута е настроен много висок и връзката е лоша, програмата ще създава нишки по-бързо отколкото те се затварят и така се получава описания случай. Препоръчвам да се открие проблема с лошата връзка, иначе графиките ще са на дупки, дори да се коригират всички проблеми по софтуера.
kpacи - специалист
Здравей Jacket
Използвам случая да ти благодаря за труда да направиш FireMon и най-вече за това да ни я подариш. Ползвам я от доста време и съм доволен. Е .... винаги има какво още да се желае. Ще се радвам ако се появи някой с желание и възможности да я усъвършенства.
Jacket - специалист
За нищо. Имах доста идеи за програмата, но какво да се прави... Дано наистина се намери някой да я доразвие. Със сигурност има още какво да се прави по нея.
Между другото тоя форум явно от известно време е спрял да изпраща известия по email, защото не съм влизал от доста време и не съм разбрал за последните мнения в темата.
някой може ли да ми каже в кой раздел да публикувам обява? търся някой да ми помогне с изработването на схеми те.
velsi - Почетен майстор
Няма такава опция. Или си ги изработваш сам или се ориентираш някъде другаде.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: