• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Да има стиропор но фугата не беше точно над него.Гледай фугата и стиропора да са точно под вратата и като сложиш лайсна може да си остане празна/да си шава спокойно/
bulhomes2 - майстор
Благодаря. Върти ми се в главата за различни нива, защото в коридора няма да слагам подово...
kuuuuuul - майстор
Внимавай с различните нива,не са за препоръчване.
Bobivan - специалист
kuuuuuul написа:
Внимавай с различните нива,не са за препоръчване.
В смисъл?
bulhomes2 - майстор
Ами щото изолацията, тръбите и замазката ще вдигнат 13-15 см над нивото на коридора. За да не правя и в коридора такива дебели замазки - с едно стъпало. Лошото е, че не мога да си го представя още.
filmatoplo - майстор
:) Абе аз какво съм правил преди 10 тина години -един клиент много искаше водно подово , но не му достигаше височина под поставена вече дограма .Та да спасим положението -нарисувах на пода на бетона целия змеявик -навивката на тръбите и ги изкъртих с къртача :-D , така че тръбите да се скрият в бетона и да мине само с 3-5 санта замазка .Под плочата бил слагал стиропор и найлон .Още работи -ни плочки са мръднали ни нищо.
kuuuuuul - майстор
bulhomes2 написа:
Ами щото изолацията, тръбите и замазката ще вдигнат 13-15 см над нивото на коридора. За да не правя и в коридора такива дебели замазки - с едно стъпало. Лошото е, че не мога да си го представя още.
Много голяма разлика :? Ако го оставиш като праг ще има да се спъвате,в коридора може да подпълниш с нещо под замазката.
bulhomes2 - майстор
Ами то си е стъпало по-скоро. По селата някога имахме прагове и не помня да сме се спъвали. За да оставя по-голяма фуга ако са на 1 ниво, трябва да се чудя с какво да я покрия и пак ще се спъваме в него. За пълнежа ще трябва 10 см XPS за 50 кв.м., което хич не ми се нрави заради 1 стъпало. А фугата много елегантно може да се реши със стъпалото - 5мм хоризонтален XPS под челните плочки.

ПП. Сега съм в една квартира в Асеновград и тук чак сега обръщам внимание, че има сериозни прагове, а не съм се спъвал. Явно този тип препятсвия е от тези, които тялото инстиктивно (без да се налага да мислиш за тях) преодолява.
kuuuuuul - майстор
E щом сте свикнали с праговете нямаш проблеми.
  • 1
  • 2

Тема "Фуга на теракот над водно подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: