Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
80 градуса да вдигне , преди това да чегърка с някоя джаджа по отворите да очисти нагара колкото може :wink:
Stefak - напреднал
То помпата има термостат и е нагласен да я включва на 60 градуса, предполагам за това говориш. Проблема е че накрая вече не можеше да вдигне и тази температура, макс 40градуса. 80 градуса пък никога не е вдигал за 5 години работа. Иначе за чегъртане колко съм го чегъртал само аз си знам. Последните му дни на работа произвеждаше катрана за часове, излезнал е даже през предната врата. За това му се чудя дали въобще ще може да работи.
filmatoplo - майстор
Ааа- има и нещо на ситуацията :? :) едно време така 1 котел Виадрус у22 неможеше да вдигне повече от 50 градуса-проблема беше първо в комина , после някой казал че радиаторите са малко и го преоразмерили .Има голяма вероятност комина да нее читав :? друго котела взима ли си въздух , тоест - котелното има ли достъп до прозорец :wink: .По принцип котлите Виадрус у 26 са добри котли , над 35 киловата преди не горяха в задната част на камерата , но след като им направиха клапа за въздух и в задната част -коренно се подобриха.Комина си виж ,ако не става -кърти и прави наново да се спасиш за напред инак няма оправяне. :wink:
toni.gruncharov - напреднал
Колега, имам същия котел като твоя и е перфектен. Проблема ти според мен е в комина. Чистиш го , слагаш си горелката (каквато искаш) и за една седмица котела ти е слънце. Най лесно се дават пари (ако имаш) за нови "глезотии" . А рекламата е за това да ти измие сивото в главата.
Stefak - напреднал
Ами комина е с поне 20см. радиус и е вътрешен. 14 метра. Никъде по етажите не пуши.Изчистен е перфектно. Не знам какво повече да му направя. Явно обаче не става за този котел, защото тягата му е 20-25 паскала, а котела иска 40.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз това не мога да го проумея - има термостат, помпата включва на 60*С и пак трупа катран :shock: :? . Ами тогава настрой термостата на повече - как така котелът ще работи сам за себе си и няма да вдига градуси? Какви са ти въглищата, да не би да не искат да горят?
filmatoplo - майстор
До колкото разбрах , инсталацията е от едно време, със сигурност е била в началото без помпа гравитачно , и е работила в режим над 80 градуса .С диаметър на тръбите 2 цола , имаш доста литраж , помпата ти на байпас ли е свързана или директно , ако е на байпас отвори централния кран и го наклади котела да заработи гравитачно с високи градуси за проба .
Stefak - напреднал
Благодаря ви за съветите :) , но изведнъж се смени концепцията за отопление на къщата.
Бях по морето 2 седмици и точно се връщам и съм решил вече окончателно към нещо да се насочвам и какво да видя в пощенската кутия - газта стигнала и до нас. Поне госпожата от София газ се закле 5 пъти, че до началото на сезона ще са готови, така че съм склонен да им вярвам.
Сега започвам да чета какво сте писали по форума за отоплението на газ. София газ ме зарибяват с някакъв Bosch, но тепърва ще гледм и чета.
Благодаря отново за съветите.
filmatoplo - майстор
Е ,сега ще стане по-интересно :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
Дръж ни в течение :)

Тема "По - мощен котел с по - малка пелетна горелка или обратно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: