• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
frisco - напреднал
Да супер е станало, но няма да мии остане паркет,
мисля да го направя със фибран, 2см. че момечето което ми слага новите радиатори
каза че ще е по-здрава основа за новите куки, хем пак ще изолира малко от малко :)
Christo - майстор
2 см Фибран.... колегите имаха предвид изолация, не имитация. Пък момчето е гледало на него да му е лесно да хване куките. :lol:
PCL82 - майстор
Не бих сложил стереопор или фибран. При нагряване отделят отровни изпарения, които минават и през шпакловката. По скоро бих ползвал итонг или минерална вата. С тухли единички и вата също става.

Но не е ли голяма данданията. Да се преправят тръби. Не е ли по лесно да се топлоизолира стената зад радиатора и да се направи решетка в подпрозоречната дъска ако е възможно.
Така циркулацията ще е почни като открит радиатор, единствено остава тънката стена, макар и с подобрена изолация.
frisco - напреднал
"Не бих сложил стереопор или фибран. При нагряване отделят отровни изпарения, които минават и през шпакловката"

Стига бе майстора ги направи вече с фибран, мрежа и теракол а после шпакловка, сега ще ме карате да развалям всичко ли :( колко са опасни тези изпарения
PCL82 - майстор
Щом вече си ги сложил, облепи стената зад радиатора с алуминиево фолио. Хем ще отразиш топлината към стаята и ще предпазиш гадостта от нагряване.

Иначе, гадостите в тези изолации са бензоли разни, които хич не са за дишане. Колкото е по-горещо толкова по-лесно летят.
frisco - напреднал
Смисъл алуминиево фолио и отгоре какво да направя че после да издокарам някакъв цвят близък до този на помещенята или същия латекс нали..
frisco - напреднал
или просто да махна фибрана и толкоз :)
  • 1
  • 2

Тема "Подмяна на радиатори- да оставям ли кухините в стената?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: