Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ribnikolaevi - майстор
Какви точно радиатори да си взема? Фирма производител, вид, търговец (обърках се от информацията, която потече от Гугъл)?
Искам да си взема такива, които са качествени (няма да протекат примерно) на добра цена. Но даже не съм наясно какви точно параметри се гледат, за да се определи, че един тип радиатори са качествени (само за дълготрайността им се сещам). За алуминиевите ми казаха, че имало лепени и ляти, като лятите били по-добри...

Какво е нормално да платя за монтажа на 4 алуминиеви радиатора в София?
От какво зависи, брой ребра, друго?

Edit: Пропуснах да попитам още нещо. Имам някакви спомени, че от топлофикация София изискват един радиатор да има само едно кранче (за да не може произволно да се сменя радиатора по всяко време и да се краде топлоенергия така). От друга страна един майстор ме убеждава, че е нормално радиатора да има две кранчета, така че мога да си боядисам зад него когато си поискам. Приятел в съседен блок си смени радиатори пред месец и му ги монтираха с по две кранчета, твърди че човекът от топлофикация е видял начина на монтаж и не е имал забележки. Къде е истината?

Edir 2: От тази тема видях viewtopic.php?f=10&t=27455 , че не бива да отписвам стоманените панелни радиатори. Първото, което ми хрумна на жена ми е да попита как се почистват конвекторите :-D ?
naskov - майстор
ribnikolaevi написа:
За алуминиевите ми казаха, че имало лепени и ляти, като лятите били по-добри...
Всички съвременни ал. радиатори са ляти и са най-малко с по една залепена тапа :wink: . Аз от дълго време работя с Елеганс. До сега никакви оплаквания. Има и много други добри марки
filmatoplo - майстор
Сега монтирам марка- Калдо ,пише на тях- маде ин Итали. :)
ribnikolaevi - майстор
А колко излиза монтажа на алуминиеви радиатори. Ако някой не иска да си дава цените на всеослушание, може и на лични да ми пише.
ribnikolaevi - майстор
Няма ли мнения по моето питане
Само предлагам. В този форум четох тема за вътрешно тяло от климатик вързано към системата на парното вместо радятори .
ribnikolaevi - майстор
ribnikolaevi написа:
Edit: Пропуснах да попитам още нещо. Имам някакви спомени, че от топлофикация София изискват един радиатор да има само едно кранче (за да не може произволно да се сменя радиатора по всяко време и да се краде топлоенергия така). От друга страна един майстор ме убеждава, че е нормално радиатора да има две кранчета, така че мога да си боядисам зад него когато си поискам. Приятел в съседен блок си смени радиатори пред месец и му ги монтираха с по две кранчета, твърди че човекът от топлофикация е видял начина на монтаж и не е имал забележки. Къде е истината?
А за това по-горе някой има ли мнение?
ribnikolaevi - майстор
nikibi написа:
50 лв./брой
Благодаря за инфото, НикиБи, а какво ще кажеш за питането ми от поста над твоя?
ribnikolaevi - майстор
От Топлофикация казаха, че може да има и термостатен венил и кранче, слагали пломба на кранчето и проблемът е решен.
Относно радиаторите - насочиха ме към Global (Mix и Vox) на Рувекс. Цената им е соленичка, но при другите имало рискове (да прокапят, да пукат при награвяне и изстиване, да не топлоотделят както е по каталог) ... Дали е така не знам, доверявам се на майстора ... Ако някой има различно мнение, може да го сподели, радиаторите ще се купят до края на седмицата.
Между другото, намерих втора употреба един радиатор, който е с алуминиево тяло, без отвори отпред (топлия въздух отива директно нагоре), но със конвектор от стоманена ламарина (ламаринките са разположени като крака на паяк на всеки глидур). Някой знае ли какви са тия разиатори (продавачът твърди, че е изгубил документацията на радиатора)?

Тема "Радиатори и монажа им. Особености" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: