• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vankovarnata - специалист
2v6 написа:
kfr32 написа:
горен десен вход фреон, долен десен изход фреон
Сравнявал ли си термометрите един с друг? Може би имат грешно мерене :idea:

Няма начин фреон с температура 37.4 да загрява вода с температура 37.9:

Изображение
37 на изхода и в противоток 50 на входа. Да не забравяме, че ТО му е голям и е само с радиатори, които отдават бавно.
kfr32 написа:
помпата в момента се включва ръчно не съм намерил термостат които да вклчва след 30- 40гр някоай ако знае да свирка.
Само да не каже някой реклама до 35 е иначе електронен.
http://www.frigocommerce.com/index.php? ... version=23
naughty - специалист
vankovarnata написа:
kfr32 написа:
помпата в момента се включва ръчно не съм намерил термостат които да вклчва след 30- 40гр някоай ако знае да свирка.
ще направите беля с тия термостати. в режим дефрост ще замръзне топлообменника и ще стане беля
naughty написа:
vankovarnata написа:
kfr32 написа:
ще направите беля с тия термостати. в режим дефрост ще замръзне топлообменника и ще стане беля
ако го закачи както казах ще циркулира и при дефрост и няма да има проблем стига да подбере правилната степен.
kfr32 - напреднал
naughty написа:
vankovarnata написа:
kfr32 написа:
Мисля си че няма проблем ако сложа един датчик поток :idea: вързан към съпротивление примерно 15 ком. когато има поток датчика подава към оригиналния термистор , като няма превключва към съпротивлението и климатика си мисли че е направил температура :?:
2v6 - майстор
vankovarnata написа:
37 на изхода и в противоток 50 на входа. Да не забравяме, че ТО му е голям и е само с радиатори, които отдават бавно.
При противоток водата на вход е в топлообмен с фреона на изход.
Ако водата е с температура 37.9, а фреона 37.4 то топлината преминава от водата към фреона :wink:

Големия топлообменник помага температурата на фреона на изход да доближи температурата на водата на вход, но няма начин фреона да е по-студен.

"Бавно отдаващи радиатори" не знам какво значи :?
naughty - специалист
kfr32 написа:
Мисля си че няма проблем ако сложа един датчик поток :idea: вързан към съпротивление примерно 15 ком. когато има поток датчика подава към оригиналния термистор , като няма превключва към съпротивлението и климатика си мисли че е направил температура :?:
при мен дефроста спира при достигната определена температура на външната пита, нещо не разбирам каква е идеята ти.

скоро смятам да публикувам тема с описание на системата ми за енергиен мониторинг, към контролера там може да закачиш и релета и да управляваш помпи както искаш, изчакай малко преди да автоматизираш помпата.
denuchi - специалист
И на мен ми се струва че нещо не са съвсем точни термометрите. А и това 37,9 вход - 44,9 изход ми се струва малко повечко. Тези стойности при каква натовареност на компресора са и на каква скорост е помпата. А тя самата каква е. Хайде малко стойности от мен, в момент точно преди изключване на компресора. достигане на зададени 40 гр. на връщащата вода. Вход вода 39.9 гр. - изход вода 44.5 гр. Вход фреон 46,7 гр. - изход фреон 40.3 гр. Все още си играя с настройките на ТРВ -тата, а тази седмица трябва да поставя и едно електронно.
kfr32 - напреднал
2v6 написа:
При противоток водата на вход е в топлообмен с фреона на изход.
Ако водата е с температура 37.9, а фреона 37.4 то топлината преминава от водата към фреона :wink:
Големия топлообменник помага температурата на фреона на изход да доближи температурата на водата на вход, но няма начин фреона да е по-студен. :?
Отговарям по ред , аз меря връщащата вода от радяторите директно но при мен водата сле това излиза вън до помпата, нагревателния блок и тогава влиза в ТО и може да се получи малка разлика (считаите загуба на топлина)
naughty написа:
при мен дефроста спира при достигната определена температура на външната пита, нещо не разбирам каква е идеята ти.
скоро смятам да публикувам тема с описание на системата ми за енергиен мониторинг, към контролера там може да закачиш и релета и да управляваш помпи както искаш, изчакай малко преди да автоматизираш помпата.
Идеята ми е че в момента пускането на помпата става ръчно и ако някои ден жената забрави да пусне помпата а пусне климатика :? :sad: да не стане :axe: (мамата ......на жената)затова е датчика поток.
kfr32 - напреднал
denuchi написа:
И на мен ми се струва че нещо не са съвсем точни термометрите. А и това 37,9 вход - 44,9 изход ми се струва малко повечко. Тези стойности при каква натовареност на компресора са и на каква скорост е помпата. А тя самата каква е. Хайде малко стойности от мен, в момент точно преди изключване на компресора. достигане на зададени 40 а. гр. на връщащата водВход вода 39.9 гр. - изход вода 44.5 гр. Вход фреон 46,7 гр. - изход фреон 40.3 гр. Все още си играя с настройките на ТРВ -тата, а тази седмица трябва да поставя и едно електронно.
Днес направих нови снимки но ми се развали телефона затова ще направя нови с апарат, забелязах нещо много страно
тъи като все още не съм сложил съпротивление на термистора на въздуха тои мери въздуха в стаята, но сутринта когато отворих радиаторите в всекидневната фреона достигна температура 73градуса :shock: това не ми се струва нормално,тръбния датчик ми е на ТО дали не трябва да е на тръбата на входящия фреон :?
Разхода за 12 часа от 21 до 9 сутрина ми е 9,8кв при ср.температура около 3гр. може и по ниска (като от 23 до 7 съм отоплявал само спалните и банята)
И още нещо този климатик не съм усетил да се размразява.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проект термопомпа моля помагаите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: