И на мен ми се струват тези 73 гр. множко. Вземи да си провериш термометрите, колко точно отчитат. И дали всички показват едно и също при еднакви условия.
kfr32 написа:още не съм сложил съпротивление на термистора на въздуха тои мери въздуха в стаятаТези системи се контролират като сложиш термистора + съпротивление на студената (връщащата се вода)
kfr32 написа: сутринта когато отворих радиаторите в всекидневната фреона достигна температура 73градусатова не ми се струва нормално,тръбния датчик ми е на ТО дали не трябва да е на тръбата на входящия фреон
![]()
на ТО малко под половината му е мястото. Тия 73 градуса показват, че климата се напъва като бясна. трябва да оправиш въздушният термистор.
kfr32 написа: Разхода за 12 часа от 21 до 9 сутрина ми е 9,8кв при ср.температура около 3гр. може и по ниска (като от 23 до 7 съм отоплявал само спалните и банята)
множко е, но вероятно защото работи като бесен без контрол по температура.
kfr32 написа:И още нещо този климатик не съм усетил да се размразява.климите имат различни алгоритми за задействане на дефроста. дай си модела и специалистите ще извадят конкретни условия.