• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
И на мен ми се струват тези 73 гр. множко. Вземи да си провериш термометрите, колко точно отчитат. И дали всички показват едно и също при еднакви условия.
naughty - специалист
kfr32 написа:
още не съм сложил съпротивление на термистора на въздуха тои мери въздуха в стаята
Тези системи се контролират като сложиш термистора + съпротивление на студената (връщащата се вода)
kfr32 написа:
сутринта когато отворих радиаторите в всекидневната фреона достигна температура 73градуса :shock: това не ми се струва нормално,тръбния датчик ми е на ТО дали не трябва да е на тръбата на входящия фреон :?

на ТО малко под половината му е мястото. Тия 73 градуса показват, че климата се напъва като бясна. трябва да оправиш въздушният термистор.
kfr32 написа:
Разхода за 12 часа от 21 до 9 сутрина ми е 9,8кв при ср.температура около 3гр. може и по ниска (като от 23 до 7 съм отоплявал само спалните и банята)

множко е, но вероятно защото работи като бесен без контрол по температура.
kfr32 написа:
И още нещо този климатик не съм усетил да се размразява.
климите имат различни алгоритми за задействане на дефроста. дай си модела и специалистите ще извадят конкретни условия.
2v6 - майстор
kfr32 написа:
...И още нещо този климатик не съм усетил да се размразява.
Видял ли си го замръзнал :?:
kfr32 - напреднал
Колеги вече няколко дни системата работи стабилно с минимален ток около 3 до4 ампера но той и времето е топло :) само не разбрах да прави дефрост, той вярно не е Замръзвал ама не трябва ли да обърне цикъла да си върне маслото в компресора, А при вас как е . :?:
naughty написа:
климите имат различни алгоритми за задействане на дефроста. дай си модела и специалистите ще извадят конкретни условия.
колега климатика ми е DAIKIN ftyn 50
2v6 - майстор
kfr32 написа:
...само не разбрах да прави дефрост, той вярно не е Замръзвал ама не трябва ли да обърне цикъла да си върне маслото в компресора, А при вас как е . :?:
...
По-преди моята обръщаше често-често, но изгоря компресора...
Миналата зима системата нямаше изобщо възможност за обръщане :)

http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 5&start=60
denuchi - специалист
Не прави дефрост защото няма нужда. Нека да захладнее повече да позамръзне и тогава. А лятото в какъв режим влиза за да си върне маслото, като сега е дефрост.
kfr32 - напреднал
Колеги май имам проблем с моята система :sad: ,при вдигане на градусите климатика вдига ампеража до 13 ампера при температурата на постъпващия фреон до 75 гр но изхода на водата не вдига повече от 51гр, което ме навежда на мисълта че или има недостиг на фреон или има запушване на трв капилярка,а може и да греша вие как мислите?

Прикачен файл

PA290108а copy.jpg
PA290108а copy.jpg (29.02 KиБ) Видяна 3036 пъти
Последна промяна от kfr32 на нед окт 30, 2011 12:12 pm, променено общо 1 път.
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Колеги май имам проблем с моята система :sad: ,при вдигане на градусите климатика вдига ампеража до 13 ампера при температурата на постъпващия фреон до 75 гр но изхода на водата не вдига повече от 51гр, което ме навежда на мисълта че или има недостиг на фреон или има запушване на трв капилярка,а може и да греша вие как мислите?
Би ли посочил пак кой термометър какво показва :?
Ако те притеснява високия ток на климатика трябва да не го караш да работи на такива високи температури :idea:
naughty - специалист
това е зверска консумация на ток, вероятно климата работи на максимума си. не е добре за компресора.

опитай да я поспънеш като от дистанционното пуснеш нощния режим, онзи с борче и луна на вентилатора. Ако не помогне, пусни и тих режим на външното тяло. Така спънат, климатика би трябвало да работи с половина мощност.

Всъщност не трябва да очакваш много различни резултати - термопомпата на този принцип е най-ефективна в нискотемпературни системи - например с подово или още по-добре конвектори. при мен макс температура на водата е 34 градуса, климата мърка и от ЧЕЗ се поболяват като ми видят сметката.

Сглоби си едно контролерче за мониторинг, пуснал съм тема как става. Излиза към 120 кинта цялата работа и за самоделка е задължително според мен.
kfr32 - напреднал
Колеги забелязах нещо много страно когато затворя един или два радиатора температурата веднага се вдига до желаната без проблем и друго аз меря температурата на тръбата на фреона на 20 см. от топлообменника но реших да измеря и температурата до крановете и какво се оказа когато климатика работи на максимал или на пълна мощност тази темп до крана е с 8-10гр по ниска от тази преди ТО а те са на една тръба, :? през другото време са еднакви.
Сега като захладня работи по добре с малка разлика вх.фреон из.вода от 5-8гр
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проект термопомпа моля помагаите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: