• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Колеги забелязах нещо много страно когато затворя един или два радиатора температурата веднага се вдига до желаната без проблем и друго аз меря температурата на тръбата на фреона на 20 см. от топлообменника но реших да измеря и температурата до крановете и какво се оказа когато климатика работи на максимал или на пълна мощност тази темп до крана е с 8-10гр по ниска от тази преди ТО а те са на една тръба, :? през другото време са еднакви.
Сега като захладня работи по добре с малка разлика вх.фреон из.вода от 5-8гр
Коя е "желаната" температура дето се вдига без проблем :?
Изглежда измерванията ти са доста неточни :idea:
kfr32 - напреднал
Това е желаната температура ,термометрите са горе долу верни ,много ми е страно това че на е тръбата за вх.фреот при крана на пълна мощност температурата е по ниска сравнена с тази на същата тръба на 20 см от ТО (как става това?)
Колега naughty 34 гр е много ниска температура за мен все пак съм с ал. радиатори( ти си с подово и яка изолаия) за контролерче по късно.

Прикачен файл

PA300133.JPG
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Това е желаната температура ,термометрите са горе долу верни ,много ми е страно това че на е тръбата за вх.фреот при крана на пълна мощност температурата е по ниска сравнена с тази на същата тръба на 20 см от ТО (как става това?)
Колега naughty 34 гр е много ниска температура за мен все пак съм с ал. радиатори( ти си с подово и яка изолаия) за контролерче по късно.
Няма нищо странно - ти мериш температурата на тръбата, не на фреона :idea:
И повтарям - фреона на изход в случая не може да е под 47 градуса:
Изображение

При по-малък топлообменник дори фреона на изход е по-топъл от водата на изход :!:
ivan_v - специалист
kfr32 написа:
Температурата е по-ниска в близост до топлообменника поради голямата топлопроводимост на медната тръба.
50 гр. на водата е много висока темература. И аз съм с алуминиевеи радиатори, но много преоразмерени( климатика е 12 000 BTU и съм му навързал 130 глидера H600 и 20 глидера H350 ) До момента не ми се налагало да вдигам повече от 29-30гр. на изходящата вода.
2v6 - майстор
ivan_v написа:
kfr32 написа:
Температурата е по-ниска в близост до топлообменника поради голямата топлопроводимост на медната тръба.
50 гр. на водата е много висока темература. И аз съм с алуминиевеи радиатори, но много преоразмерени( климатика е 12 000 BTU и съм му навързал 130 глидера H600 и 20 глидера H350 ) До момента не ми се налагало да вдигам повече от 29-30гр. на изходящата вода.
Не му е по-ниска при топлообменника, а при крана на изход от външното тяло. Там пък играе роля изстудяването на крана от закрепването към студения корпус на външното тяло.

А твоята система е пример за добър режим - ниска температура на водата и максимален топлообмен към стаите =D>
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проект термопомпа моля помагаите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: