Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Снимай регулатора за вентила отблизо да го видя.
srusev - специалист
А дървата кога ги купи?

Мой познат си купи на разпродажба Дакон Пиролизен за дърва като Junkers Superclass, твоя май си е за въглища.
Той още не го включва, защото става голяма жега. Пробвай на въглища ще пуши ли така, може дървата да са прекалено мокри и да пушат здраво.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Снимай регулатора за вентила отблизо да го видя.
Двупътен зонов винтил RBM се води. Има и писан сервомотор за винтил...къде е този сервомотор??

Да, сервомотора е това отгоре, точно такъв е :

http://www.rbmspa.ru/disk/it/schede/cap ... index.html

http://www.rbmspa.ru/disk/it/schede/cap ... 060002.pdf
Последна промяна от kalin72 на ср ное 02, 2011 2:17 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Той да пробва с тънко нацепен сух чам -ако пак пуши -лошо. :)
kalin72 - майстор
твоя май си е за въглища.
Русев, не е за въглища, за дърва си е, но не е пиролизен.
filmatoplo - майстор
Абе Калине , ти имаш цялото ноу хау на вентила , барабар със схеми те на свързване , даже и схема на свързване с крайни изключватели , които контролират и помпа , ама кой да чете.За схемите ти благодаря , аз моите ги мисля -тук са готови :wink: .Аз те питах да ми снимаш -регулатора който е в дясното по-малко табло на стената -което дава сигнал на вентила да отваря.
netcho - специалист
Аз знам какъв ти е проблема защото го ядох същия. Та значи - отворена ти е запушалката между 2 и 3 отоплителна плоча долу която е за почистване след като изстържеш нагара.Вдигни капака /горния / нацяло да се видят плочите и като светнеш с фенерче м/у 2и3 отделение ще я видиш дали е отворена ,ако е отворена какво става нали се сещаш -комина тегли но тягата бяга през отвора и в комина директно без да раздуха огъня и да изтегли пушека, а ефекта е че къди от де що може,и едва гори задушава се. Аз като затворих тази тапа посрещнах топлите вълни,а иначе бях се запретнал да зидам нов комин :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Да няма нещо объркано в котела при нареждането на разните клапи и джаджи -виж провери когато не гори котела .Това му казах и аз . :)
VLADO66 - майстор
netcho написа:
Аз знам какъв ти е проблема защото го ядох същия. Та значи - отворена ти е запушалката между 2 и 3 отоплителна плоча долу която е за почистване след като изстържеш нагара.Вдигни капака /горния / нацяло да се видят плочите и като светнеш с фенерче м/у 2и3 отделение ще я видиш дали е отворена ,ако е отворена какво става нали се сещаш -комина тегли но тягата бяга през отвора и в комина директно без да раздуха огъня и да изтегли пушека, а ефекта е че къди от де що може,и едва гори задушава се. Аз като затворих тази тапа посрещнах топлите вълни,а иначе бях се запретнал да зидам нов комин :yawinkle:
Същото щях да го пиша и аз.На моя Дакон съм му махнал и клапата на димоотвода че заема една пета от сечението.
Humppa-1 - напреднал
Днес открих къде е проблема!

Оказа се един капак, който се е изместил по време на пренасянето на котела. Този капак се намира долу на тавата след подвижните скари, под последните две вертикални водни ризи. Отворът служи при почистване на тези ризи от нагар. Този отвор явно е създава противоналягане на изходните газове и ги е връщал обратно. След като запуших отвора с капака и котела се разгоря добре. Успях за час да вдигна водата на 60* и връщащата вода на 35-36*. Но повече не иска. Ще мисля как да увелича още малко тягата на комина.

Тема "Проблем с котелa Junkers K 32-1 S 62" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: