Eто снимка на моя -спрямо къщата не е по висок от билото но е на отстояние от него ,7,5м висок ф 160 тръба метална изолирана с вата и облечена в прахово боядисана ламарина /а и в момента е в действие пуши си
/бачка без проблем!

Humppa-1 написа:Колега лакоссте, естествено че зареждам със сухи дърва. Въглища ще опитам като дойде баба зима.Колко са съхнали?Пробвай като сложиш дърва да засипеш отгоре с въглища и ще видиш за какво става въпрос.А и направи един опит с комина,като махнеш к'неца сложи един вестник на отвора и виж дали ще се задържи.
Сега използвам пепелта от изгорените дървета за да наторявам градината.
Humppa-1 написа:Дървата са съхнали поне година. Слагам от различни места дърва, така че не съм сигурен кои точно колко са съхнали. А за опита с комина - ще пробвам утре, но си мисля, че вестникът няма да се задържи... Ще видим.За малко да те объркам извинявай,имах предвид една двойна страница или еденична сгъната на две.А дървата щом са съхнали около година трябва да горят като барут.
Знам, че дървата трябва да са много добре изсъхнали, в книжката на котела пише, че трябва да са с влажност по-малка от 20%, но нямам влагомер, за да ги замеря... ;)
emmill написа:http://www.prity-bg.com/docs/Problemi_s_komina.pdfТова ще бъде следващият ми ход! Ще изолирам комина с каменна вата в подпокривното пространство.
Има няколко решения. Не вярвах, но при мен се получи. Аз изолирах комина на тавана с каменна вата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: