• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
terzosub - помощник
Здравейте колеги!Имам проблем с тягата на комина.Живея в 3-етажна къща на втория етаж комина е самостоятелен ползвам си го само аз, той е с размери 25на12.Камината ми е с водна риза но не гори както трябва и почти при всяко отваряне за слагане на дърва пуши.Искам да Ви попитам ако поставя вентилационно кълбо на комина дали ще ми увеличи тягата и така камината ще спре да пуши.А за вятър при нас по морето си има непрекъснато.Моля помогнете с ми с мнения и препоръки.Благодаря Ви предварително.
LazarGanev - "Велик майстор"
Дограмата каква е? Да не би да е плътна, ПВЦ?
filmatoplo - майстор
При мен е така , плътно е , преди всяко отваряне на вратичката на печката -отварям клапата за димоотвода и вратата на терасата леко. :wink:
AntonBM - специалист
Кълбото няма да ти помогне. Комина ти стига за камина до 12 kW. Твоята каква е?
Най-вероятно проблема е този, който са ти писали Лазар и Филма – няма възможност да влиза свеж. Тогава комина няма как да дърпа. Подведи си една тръба – PVC ф50 от вън до камината. Ако може включи я от долу (към пространството, където се събира пепелта), ако не остави я до камината. От нея ще влиза свежи ще се оправят нещата. Другия начин е този на Филма – отваряй прозорец преди зареждане.
filmatoplo - майстор
:) Антоне питай мене -печката ми е на 20 санта от външната стена , там е и вратата към терасата която отварям да тегли комина -все си го мисля това да направя отвор в стената , и да прекарам една тръбичка под печката , мислих си го и с вентилаторче или само с клапа :? -не остава време да го правя.При мен това е проблема херметичността- махам кюнеца , и на отвора за комина слагам лист хартия който обхваща цялата дупка , задържа се успешно когато жената отвори вратата за терасата :wink: .
terzosub - помощник
Дограмата ми е 6-камерна пвц,камината ми е 10+4.Пробвах с оварянето на врвта или прозорец но при отваряне на вратичката пак пуши.
terzosub - помощник
А дали ще има ефект от тези така наречени тетки или пулверизатор незнам как точно се наричат.Един колега ми спомена за тях и каза,че имало голям ефект.Но нека чуя и други мнения.
filmatoplo - майстор
Отделно от темата с проблемния комин -в Гърция почти на всяка къща -комина завършва с тези тетки :wink: значи има защо да се ползва масово :? .
bulhomes2 - майстор
На моята им прекарах външен въздух с PVC фи 50мм, но пак си пуши. При мен е от много кривки и сравнително малък наклон на 3-4 метра почти хоризонтални кюнци.
Бат Иво - специалист
Комина добре ли е изолиран?В смисъл !Пушека трябва да запазва температурата си за да пътува нагоре.Много студени комини имат този проблем немогат да дърпат.Ако са прекалено студени се стига и до конденс.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: