Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mtodorov - помощник
LazarGanev благодаря ти още веднъж.Взех окончателно решение - ще бъде pheleterm v2 30kw. :) Виждам че си с голям опит и се доверявам :).
buritoo - напреднал
Привет, ако токова те притеснява мощността може да вържеш бойлера да бъде с приоритет и след като се загрее бойлера цялата мощност да отиде към радиаторите. Последната ми такава сглобка беше 3 апартамента по 100++ квадрата всеки с отделен програматор и 500 литра бойлер, и всичко това със 25 киловата
LazarGanev - "Велик майстор"
mtodorov, освен това ти имаш в резерв една камина в избата, която при нужда може да помогне с още едни 10-15кВт да речем, но до нея няма да опреш. А пък и щранговете към колекторите са ти ф22, което обезсмисля избора на по-голям котел. :)
mtodorov написа:
LazarGanev благодаря ти още веднъж.Взех окончателно решение - ще бъде pheleterm v2 30kw. :) Виждам че си с голям опит и се доверявам :).
Ами - хайде честито за избора :supz: :2thumbs: :prost:
akachev - помощник
Привет на всички. Както малко по-нагоре Лазар Ганев писа, от неделя съм с Пелетерм 30. До сега работи без спиране и не мога да се нарадвам на топлото. За Филма: в махалата май съм известен като "къщата с котлите". До сега освен котела на нафта (от който съм най-доволен, но той бе монтиран в едни други времена, когато цената на горивата бе далеч по-ниска), имаше и ел.котел, и още 4 различни котли на дърва и въглища, като последният беше Демрад -6 секционен Солитех 40С (между другото вчера се разделих и с него). За сега котелът на нафта SuperTeda 4 с горелка Lamborghini ECO 3-R остават при мен като може би ще търся купувач за горелката и цистерната за нафта,която е 2 тона. Мисля си, че с една горелка на газ ще мога да ползвам този котел, но това с газта е далечна работа. За сега не мога да кажа нищо по отношение на разхода на пелети, но от неделя вечер съм купил 20 чувалчета,като тази сутри изсипах едно и останаха още 3. Не искам да мислитечче са свършели в бункера,просто го поддържам пълен за през деня.Най вероятно довечера ще заредя отново. Снощи изхвърлих половин тавичка с чиста пепел и това е.
akachev - помощник
Така, прочетох пак по-нагоре поста на Лазар и ще добавя,че водата в бойлера до снощи бе 75-78 градуса. Намалихме малко термостата от 90 на 78 градуса, съответна водата в бойлера тази сутрин бе около 65 градуса, което мисля е предостатъчно. По отношение на топлината, действително навсякъде е приято топло. Преди време бях писал за моята система но ще повторя. Като конуматори са:3 бр лири за баня, радиатор Н-57 - 12 ребра, 2 средни конвектора и 2 малки конвектора, като ковекторите са БГ производсто(мисля че някъде от Лом). Бойлер за топла вода 300 литра проиведен в Бургаскъм който са включени и слънчевите вакуумни колектори. С 2 спирателни крана обръщам ползването на топла вода да бъде или от парното или от колекторите.
kok - специалист
Лазаре браво за малко по горният пост :2thumbs: ама трябва да стои в отделен пост най-отгоре на темите нещо като предговор на " имам проблем с .........защо не мога да се стопля в къщи " :-D
kok - специалист
turistak написа:
Kok, ти май преди време се топлеше на костилки с Пелетерм. Имаш ли статистика каква разликата в консумация м/у пелети и костилки в килограми?

не съм с Пелетерм ама няма значение :-D вече нищо не засичам стигнал съм до моята нирвана с парното само ми остана да впрегна и Михаля :-D дето бяга в комина (което ще стане събота или неделя) и идилията ще бъде пълна :wink: за което благодаря на всички писали в този форум по въпросите свързани с отоплението :prayer:
nnikbg - специалист
filmatoplo написа:
Имаш ли вече пелетен котел . :? :)
Имам.

Моя е втория на Лазар Ганев. Като гледам от Ерато ще трябва да му дадът медал за най-много инсталирани 30 v2 във варненска област. За сега съпругата е доволна. Само я мъчи тази аларма "ПОЧИСТВАНЕ". В инструкцията пише "потърсете сервизен техник". И аз се чудя къде да го търся. :lol: :lol: :lol:

Без майтап - Лазаре в събота чакай обаждане от Никито да видим кога ще настройваме и поливаме.
LazarGanev - "Велик майстор"
nnikbg написа:
За сега съпругата е доволна. Само я мъчи тази аларма "ПОЧИСТВАНЕ". В инструкцията пише "потърсете сервизен техник".
Ники, ако не се вземат мерки, следващата аларма, която ще изпише котела е " Внимание, почерпете сервизния техник за да Ви почисти котела от пепел!", а тази грешка не се изчиства с ресетване :drinkers: :-D . Ама айде - като се върнеш ще се разправяме :axe: , че днес е ден на благодарността по някои места, а аз искам да използвам случая да благодаря на всичките си клиенти от форума за доверието, което са ми оказали :2thumbs: :prost:
Изображение

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: