Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
preslav, прав си, напълно съм съгласен с тебе. Само ще добавя, че самата пълначка също си има кран за спиране - черната врътка отдолу, така че няма нищо нередно в изпълнението . От цялата работа - нека остане само съветът да се спира този кран след напълване на системата.:wink:
filmatoplo - майстор
Пълначката му е свързана на поцинкованата тръба , гушката отдолу е за пълнене на бойлера със студена вода -взима си захранване от поцинкованата тетка преди пълначката :wink: , само изхода на серпентината трябва да го свали и него надолу -понеже онова коляно също задържа въздух .
preslav - майстор
LazarGanev написа:
preslav, прав си, напълно съм съгласен с тебе. Само ще добавя, че самата пълначка също си има кран за спиране - черната врътка отдолу, така че няма нищо нередно в изпълнението . От цялата работа - нека остане само съветът да се спира този кран след напълване на системата.:wink:
Ето една хубава приказка (полезна за четящите) - бас ловя, че питащия не затваря този кран, а е напълно възможно и никой да не му е казал.
Защо ми се струва, че проблема с обезвъздушаването може да идва и от незатвореното кранче.
Преди 15 години лазих една седмица по 2 пъти на ден да обезвъздушавам инсталацията на два входа - вече си мислех, че системата никога няма да се обезвъздуши. Предполагам че причината е в свойството на въздуха да полепва по стените на съдовете (всеки е виждал чашата с вода и мехурчетата по стената) - просто си е нужно време за да изгониш всичкия въздух.
gen4o71 - помощник
Беше с автоматичен обезвъздушител,пак се събираше въздух,махнах го ,за да пробвам с обикновен сам да го обезвъздушавам,но пак същата работа,а и крана на автоматичната пълначка е затворен:)за изхода на студената вода не бях се замислил.
preslav - майстор
gen4o71 написа:
Беше с автоматичен обезвъздушител,пак се събираше въздух,махнах го ,за да пробвам с обикновен сам да го обезвъздушавам,но пак същата работа,а и крана на автоматичната пълначка е затворен:)за изхода на студената вода не бях се замислил.
Прегледай пак темата - доста полезни неща бяха казани, дори някой си направи труда и схема да нарисува къде и как да сложиш обезвъздушителя.
Убеден съм, че нещата ще се оправят ако послушаш съветите за връзването на входа и изхода на серпентината.
Не забравяй да драснеш два реда след като всичко заработи.
filmatoplo - майстор
Знаеш ли как се обезвъздушава серпентина :? :) ,след като направиш промените по свързването - затвори двата крана вход-изход на серпентината , преди да сложиш обезвъздушитела на тетката -там завий една мека връзка отведена до кофичка за събиране на водата .Отвиваш първо топлия горен кран докато протече вода без въздух и го спираш пак, после отваряш долния студен кран -който вече ще пълни серпентината отдолу -нагоре -източи поне 2 кофички до сигурно излизане на целия въздух , затваряш долния кран и завиваш обезвъздушитела на мястото си , меката връзка в махаш де преди това :wink: , айде успех :) .
gen4o71 - помощник
Изравнихме както ни посъветвахте тръбите от топлата и студената вода,обезвъздушителя е на най-високата точка,засега проработи ,ще проследим няколко дена и ще пиша пак.Благодаря на всички за оказаната помощ.
swissmad - специалист
Хайде със здраве да си го ползваш и да нямаш повече проблеми.Доста бойлери съм вързал по тоя начин и не е имало проблеми с обезвъздушаването .А що се отнася до автоматичната пълначка -тя се слага да предпази системата от прегряване -ама това е друга тема.
preslav - майстор
swissmad написа:
Хайде със здраве да си го ползваш и да нямаш повече проблеми.Доста бойлери съм вързал по тоя начин и не е имало проблеми с обезвъздушаването .А що се отнася до автоматичната пълначка -тя се слага да предпази системата от прегряване -ама това е друга тема.
Би ли си посочил другата тема, че ми стана интересно как ще предпазиш системата от прегряване с автоматична пълначка?
LazarGanev - "Велик майстор"
Става - ако има скоростен охладителен контур и предпазен клапан по температура. Ако котелът е стоманен - не му трябва охладителен контур.

Тема "Проблем с обезвъздушаване на бойлера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: