Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toni.gruncharov - напреднал
filmatoplo написа:
Здравей :) , този въздуховод какво прави :? :) .
Toзи въздуховод е за топъл въздух към вентилатора. (35 - 45гр.)
Първо бях настроил помпата да се включва на 60гр. Като беше по топло беше добре ( 24гр. по стаите и бойлерите пълни с вода 58-60гр.) Като застудя ( в Разлог сутрин е -8 , -10гр) бойлерите добре в стаите 19гр. Разхода за 17ч. работа е 37кг. пелети. 280кв.м. площ плюс 2бр. бойлери общо 250л.
Сега настроих помпата да се пуска на 45гр. и в стаите пак стана 24гр. за сметка на бойлерите в които е максимум 52гр. от котлето и нагоре от колекторите.
Като разхода е същия , от повече файдата е нула.
А тва каде съм показал на уредчето са градуси на дим.газове , които не надвишават 150гр.
Според мен това е добре.
filmatoplo - майстор
За тази площ , с тези външни температури , с този разход -си супер :supz: .
syncho - майстор
LazarGanev написа:
syncho, не съм писал 3-4, а 3,4 (три цяло и четири) кг/час при 15кВт, защото по каталог е 6,8кГ/час при 30кВт мощност :wink:
Знаех си че трябва да е някаква грешка това :lol:
nnikbg - специалист
turistak написа:
bobi72 написа:
didog написа:
Привет на всички!
Имам едно питане относно наскоро закупения котел Ерато Пелетерм 30 в.2.
Значи след като го монтираха представители на Ерато за нашия град с малки проблеми по първоначалното пускане котела си работеше добре около десетина дена. После се появи грешка "Почистване". Обадих се и на следващия ден дойдоха хора от фирмата, монтирала котела. Естествено аз направих почистване на буклуците, но стигайки програмата до момента в който трябва да си направи самопочистване и дава тази аларма. След като дойде едно момче на следващия ден направи основно почистване на горелката, махна един горен капак, обаче вечерта каро се прибрах и пак светеше аларма за почистване. Пелетите са закупени от Ерато.
Та ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм благодарен!
Как са Пелетермите?Гледам всички се оплакват от грешка "Почистване".Това някаква епидемия ли е,или генетичен дефект? :)
=D> =D> =D> улавям някаква скрита радост :?:

Аз и дедото сме много доволни, даже успява с влажни костилки да се справи :partyman:
И аз съм доволен. Днес за първи път почистих горелката след 1 месец експлоатация. 20 мин работа.
Към пелетите добавям и 30 - 35 % талаш и няма проблеми пуштината.
filmatoplo - майстор
Това с талаша е хитро -глей ко става сега -вдигане на процентите :wink: , то в криза не е хубаво ама -разни трици ,ечемици и царевици (ако цената позволява) също горят. :wink:
syncho - майстор
е не вярвам някой да си гори царевицата и житото :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Бе ти не вярваш, ама... :axe:
Аз не одобрявам, че е грехота :evil:
syncho - майстор
Не за грехотата... просто могат да се ползват за къде, къде по-полезни неща. Да не говорим, че сигурно и пари не излиза сметката.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: