Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да термостатите са на добра цена и проверени от колегата :wink: .За Гогомил -знаех си за вентилатора :) , за режима сегашния , зависи пак от много неща -трябва да се помисли по логистиката на целия отоплителен процес .
gogomil - напреднал
filmatoplo написа:
Да термостатите са на добра цена и проверени от колегата :wink: .За Гогомил -знаех си за вентилатора :) , за режима сегашния , зависи пак от много неща -трябва да се помисли по логистиката на целия отоплителен процес .

ОХ,
кажете един майстор в София да ми оправи логистиката да не се мъча от нулата... Благодаря на туристак , ще сложа и аз
COMPUTHERM Q7 RF . Той ще спира горелката ,а помпата? Тя върти нонстоп... А контролер за външната температура - какъв и от къде?
turistak - специалист
gogomil написа:
filmatoplo написа:

ОХ,
кажете един майстор в София да ми оправи логистиката да не се мъча от нулата... Благодаря на туристак , ще сложа и аз
COMPUTHERM Q7 RF . Той ще спира горелката ,а помпата? Тя върти нонстоп... А контролер за външната температура - какъв и от къде?
По-добре потърси нещо дето прави всичко което искаш. Няма смисъл да кърпиш положението.

Компютермът така са ми го нагласили, че пуска котелът и заедно с това и помпата.
Туй с логистиката не го схванах :-)
gogomil - напреднал
Това е израз на някой от експертите тук ,аз го разбирам като движението на топлата вода по системата...
filmatoplo - майстор
Логистика -викам на целия замисъл за работата на цялата инсталация -кога да пали котела,на каква температура ,самите настройки на горелката,пуск на помпите,еквитермичен контрол на отоплителния кръг ако има , контрол на стайната температура,зареждане на бойлер :wink: и други .Гогомил -защо ти е контролер по външна температура, какво ще контролираш с него :wink: :)
gogomil - напреднал
Ето и снимки,много съм зле с фотото...сори

Прикачен файл

100_8464.JPG

Прикачен файл

100_8463.JPG

Прикачен файл

100_8461.JPG

Прикачен файл

100_8460.JPG
filmatoplo - майстор
:? Гледам вентила с термоглавата -странно ми изглежда монтажа -обясни как действа и кое регулира .Обясни ми -вентила както е на втората снимка, преди зададената стойност кои отвори са отворени , и след достигане на зададената стойност -термоглавата кои отвори затваря .
gogomil - напреднал
filmatoplo написа:
:? Гледам вентила с термоглавата -странно ми изглежда монтажа -обясни как действа и кое регулира .Обясни ми -вентила както е на втората снимка, преди зададената стойност кои отвори са отворени , и след достигане на зададената стойност -термоглавата кои отвори затваря .
Ох, аз хич не съм на ясно. Спомням си ,че това е трипътен вентил и като се достигне зададената температура (преди на пиролизното котле беше висока) затоплената вода тръгва към радиаторите ... Сега не играе , аз съм я отворил на макс ,т.е. 40 градуса
gogomil - напреднал
gogomil написа:
filmatoplo написа:
Ох, аз хич не съм на ясно. Спомням си ,че това е трипътен вентил и като се достигне зададената температура (преди на пиролизното котле беше висока) затоплената вода тръгва към радиаторите ... Сега не играе , аз съм я отворил на макс ,т.е. 40 градуса
Мисля ,че като се стигне зададената температура водата върви по тръбата срещу вентила , а иначе надолу , но не съм сигурен
gogomil - напреднал
След промените: Разходът спадна наполовина,сега е около 20 кг /24ч.
Обаче пепелникът вече не остава празен и 1 път дневно го изхвърлям. Дали е поради
по-дългите паузи или защото намалих регулатора на котлето на 50 градуса ?(така и водата в бойлера ми поддържа 55гр.)
Има и едра пепел в котлето. т.е. горенето не е по добро..

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: