С най-добри чувства, но за пореден път по-евтиното май ще излезе по-скъпо.
Филма е прав както винаги......за твое съжаление.
Така "закрепен" разширителен съд не бях виждал.....
Кранове преди и след филтъра/помпата/за обслужване?
Изводи за втория етаж..... или когато му дойде времето пак ще се преправя инсталацията?
На снимките не виждам помпа, филтър, кранчета. Не се виждат също и тръбите за втория етаж. Излиза, че това, дето не се вижда, го няма.
За разширителния съд, добре си е закрепен. За по-добър начин, трудно бих се сетил. Никой няма да се катери по него, макар че съм сигурен, че един лек програмист ще издържи .
Не виждам особен смисъл на буферния съд. Горене напразно не се случва. 200л бойлер трудно се топли, при условие че се ползва всеки ден. Особено сега като е топло в банята, дъщеря ми е особено доволна от възможността за ежедневна билкова вана. Така че при добра настройка на контролера, например "Приоритет отопление", като достигне желаната температура, дори при спрял вентилатор, бойлера би поел сериозна част от топлоенергията, особено сега като са вързани и двете серпентини.
Остана да се смени задвижката, "долу долу" радиаторите да се вържат на кръст, щото сега не са толкова ефективни като другите. Друго не планирам да правя. Не ми трябва буфер. Не ми трябва втора помпа. Даже за комина имаше съмнение, че няма тяга. Това беше само при първото палене, когато всичко беше 9градуса. Сега се налага да го затварям малко като паля.
Общо взето доволен съм. Хайде, нека да поживеем още малко, да застуди да видим отрицателни температури навън, да ми поизсъхнат дървата и пак ще говорим.
Здравейте,нов съм във форумите,но тази тема ме заинтригува.Поръчах си същия котел,и се надявам да е надежден.Системата ми е изградена,и ще трябва само да го свържа.Надявам се,ако се затрудня някъде,да ми помогнете със съвет.Благодаря ви предварително!!!
Като обикновен,за пиролизен нямам идея как може да стане.Мисля да свържа 2 помпи,едната за радиаторите а другата за боилера.Трябва да взема някаква електроника,която да следи температурите в бойлера и котела.А имате ли идея,как може този котел да работи като пиролизен?http://www.sunsystem.bg/bg/otoplenie/de ... 147.Пръчах 20КВ,за 75 М2 и 100л. бойлер