• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
RID
Поръчах пес Пасат Електроникс 10броя мисля,че 1лв броиката ми се вързва.Тези които съм поръчал сега са ТО-92, предишните бяха SOT-23.
Всичко най най :)
valqk - специалист
РИД, кво пиеш каза? :mrgreen:
Поръчах си ТО-92 от Пасат-а :-(.
За съжаление нямаха ТО-23 корпус (гледах пдф-а и исках него заради точността).
Здраве да е. Сега ще имам 5 лм-а и ще сложа 3 МЦП-та за мерене на външна и вътрешна. :)
Цена към дата на поста 1.60лв/бр.
nelim - специалист
Някой може ли да синтезира малко информацията че доста се измени от самото начало и малко се обърках аз :)

Ползвам в момента PicoIP с реле и контактор

като през SNMP само вкл/изкл. контактора и така си управлявам по-мощен консуматор.

Т.е. пикото управлява един двоен реле бокс (пак от неомонтана) и с него си включвам и изключвам една печка, за да не се притеснявам обаче че релето е слабо, то само подава ток на електромагнитен контактор който пуска самата печка.

Та:
Имам много свободни аналогови входове, последно откъде и кой темп датчик е най-хубаво да се вземе за мерене на:

1. околна температура (вътрешна - която не пада под 0 и външна в порядъка на -25 до+ 50 примерно)
2. температура на вода (в порядъка от +1 до към 90 примерно)
3. влажност на въздуха.

Не е проблема в цената, в смисъл не гоня цени от по 1-2лв, предпочитам читав датчик с по-малко workaround-и, стига да има такъв :)

Ако някой може да ми даде инфо какво точно ми трябва за различните неща и как да ги навържа, цена няма да има :)
kpacи - специалист
Аз ползвам LM335 и LM35DZ и съм доволен от резултатите и мисля, че ще станат за това което искаш. Сега си поръчах TC1047AVNBTR и ще го пробвам и него но не очаквам да е нещо по-различно. Ъпдейтнах фърмуера на пикото и сега графиката изглежда значително по-добре.
valqk - специалист
Ееее, Краси, що не каза по-рано за тоя :)
Утре ще ида да си взема 5, че МПЦ ще дойде чак след нова година.
Аз още не съм пробвал да ползвам изходите като входове след ъпдейта на фирмуера, но утре ще се наложи, че си налепих едни релета и един траф да меря мрежово напрежение.
Някой да има идея откъде мога да си намеря измервателен траф за мерене на напрежение с коефициент на трансформация 25 т.е. на входа 220в на изхода 8,8в (или близък с точен коефициент). Като това е точен коефициент и не се изменя както си иска. Проблема на нормалното трафче, е че като загрее и се променя и не мога да съм сигурен каква му е грешката.
nelim - специалист
Краси, този TC1047AVNBTR директно ли го връзваш, без никви делители, резистори и т.н. към пикото,
и ако да от колко до колко мери? :)

Аз иначе чертая с RRDTool и в момента графики, но с USB ТЕМPer, но сериозно започвам да се замислям да ползвам пикото затова, още повече ще ми е удобно че имам места в който държа PC-то само заради USB-тата
valqk - специалист
Виж му пдф-а де! :-)
Директно се вързва.
-40-125.
Повер 3.3в му е ОК.
Jacket - специалист
Здравейте и Честита Нова Година на всички!
Минавам само да кажа че не съм умрял и се радвам да видя че програмата ми помага на толкова хора :) За съжаление при мен положението с времето си остава същото, така че едва ли ще мога да доразработвам нещо, но пък съм подготвил един темплейт, който съм правил преди години за PicoIP за Cacti.
Прикачен файл:
cacti_host_template_picoip.zip
(13.4 KиБ) Свален 413 пъти
За по-любознателните, с Cacti може да се направи почти всичко, което може програмата ми, че и много повече, а с този темплейт ще ви спестя доста часове цъкане (особено ако не сте съвсем запознати със системата).
В темплейта има готови графики за температурни датчици LM335, LM35DZ, за влажностни H5V6, както и един за ключови датчици (On/Off), който при добавяне пита за име на датчика и по този начин е универсален.
Разбира се може да си направите графики за каквото се сетите, нужни са малко повече умения с програмата.

Ето и няколко примерни графики от този темплейт:
Прикачен файл:
pico_temp.png
pico_temp.png (29.69 KиБ) Видяна 5590 пъти
Прикачен файл:
pico_hum.png
pico_hum.png (34.58 KиБ) Видяна 5590 пъти
Прикачен файл:
pico_switch.png
pico_switch.png (23.63 KиБ) Видяна 5590 пъти
Надявам се да ви е от помощ.

П.С. Този форум преди пращаше мейли за нови отговори, но от доста време не съм получавал, това е и причината съвсем вече да не влизам тук, защото не се сещам сам да проверя какво става, а пък като нямам мейли и не разбирам че се пише тук.

Поздрави на всички!
Жив и здрав да си ! Пак благодаря за труда по програмката и че я споделяш.
nelim - специалист
Аз днеска получих TC1047A и направо се шокирах колко миниатюрен е тоя датчик, как успявате да го сложите това нещо?

пс. иначе го запоих с малко зор (че ми е голям поялника) и си работи коректно

Ама някой ако даде тип как е най-културно да се направи, с духалка за платка и от там жички ли ?

Прикачен файл

temp_house-day.png
температура къща
temp_house-day.png (26.04 KиБ) Видяна 5518 пъти
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията: