• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batkotony - специалист
LazarGanev написа:
:-D
http://www.prity-bg.com/docs/safety_bg.pdf
Е ти би ли си направил затворена система с това котле,ама честно... :razz:
Bobivan написа:
Прити препоръчват камините да им са на отворена система!!
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе Бате, аз избягвам, пък ти се навираш в спорове, дето не са ти в ресора? Какво ни показваш - че си изплагиатствал мението на колегата Bobivan, само се си заменил "камини" с "котлета"?
batkotony написа:
За котлетата "Прити" специално е упоменато,че системата трябва да е отворена...
batkotony написа:
Bobivan написа:
Само че колегата Bobivan говори за камини, а ти за котлета
Какъв е проблема според тебе на затворената система? Налягането ли? Значи на триетажна къща може да се сложи котле на отворена система и налягането при него да е 1атм. (10м.в.стълб), а затворена система на 1 бар не можеш да направиш, защото няма да издържи котела, така ли :-D ? Ами ако отворения съд замръзне на тавана не е ли по-опасно? По съвсем други причини в повечето паспорти на котли са дадени отворени схеми на връзване, ама е дълго за обяснение и се отнася повече за големи промишлени обекти. Остани си със здраве, не ми се спори :cool:
lux_e_on - специалист
Котел със задължително отворена система или е камина или е на 100 години.
batkotony - специалист
LazarGanev написа:
А бе Бате, аз избягвам, пък ти се навираш в спорове, дето не са ти в ресора? Какво ни показваш - че си изплагиатствал мението на колегата Bobivan, само се си заменил "камини" с "котлета"?
batkotony написа:
За котлетата "Прити" специално е упоменато,че системата трябва да е отворена...
batkotony написа:
Bobivan написа:
Само че колегата Bobivan говори за камини, а ти за котлета
Какъв е проблема според тебе на затворената система? Налягането ли? Значи на триетажна къща може да се сложи котле на отворена система и налягането при него да е 1атм. (10м.в.стълб), а затворена система на 1 бар не можеш да направиш, защото няма да издържи котела, така ли :-D ? Ами ако отворения съд замръзне на тавана не е ли по-опасно? По съвсем други причини в повечето паспорти на котли са дадени отворени схеми на връзване, ама е дълго за обяснение и се отнася повече за големи промишлени обекти. Остани си със здраве, не ми се спори :cool:
Нека има малко уважение между потребителите на този форум.Да цитираш и да плагиатстваш са две различни неща.На мен също не ми се спори,но не ми харесва отношението ти към мен.Помисли си,дали си абсолютно прав...Бъди здрав и ти! :cool:
maistor po nevolja - помощник
От въпроса разбирам, че се касае за къща.Ако сега изграждаш системата,помисли къде монтираш разширителния съд и има ли опасност да замръзне / той или тръбите към него /, защото от отворена може да стане затворена система и бум, ако няма предпазен клапан . В нашия край / Троянско / гръмнаха няколко отворени системи / етажно с котле и разширителен съд на студената вода на терасата, в селска къща-бабата живее в пристройка и пали котела в петък, за гостуването на децата в събота и неделя /. Ако има опасност от замръзване, предвиди циркулация през разширителния съд, независимо от загубите по тавана.
LazarGanev - "Велик майстор"
batkotony написа:
Да цитираш и да плагиатстваш са две различни неща.
Точно така - в единия пост плагиатстваш неподходящо, във втория цитираш, за да се аргументираш :)
Нямам лошо отношение към тебе, просто отговарям с аргументи на сарказма ти, че "нещо прекалено самоуверено го давам", а ти се сърдиш като хлапе, когато не можеш да се аргументираш :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за отворена система за водно отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: