• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phoenix - специалист
Давам междинно показание за 9 часа 15kW, което идва горе долу среден разход по 1,7 kW/ч.
Иначе режима на водата ми е 50/40, поддържам връщаща вода 40 градуса, понякога подавам 55градуса вода към радиаторите, като фреона който влиза/излиза е 68/48, но като цяло в студа положението е фреон 60/45, вода 55/40.
Радиаторите са 3бр. 600/1200 един 300/400 в банята, бойлер със серпентина и един конвертор с мощност 1,8кВ при незнаен режим на вода...
2v6 - майстор
kpacи написа:
Аз лично нямам нищо притив тези 86 С. Просто си мислех, че машината ми не работи в режим. Навсякъде из тази тема се цитираха темп на изхода на компресора 40-50-60 С. Но явно за моята машина и точно за R22 това е нормално.
Постоянно ли са тези 86 градуса? И при 30 и при 38 Hz?
Незнам как точно мериш температурата на изход на компресора, но е възможно температурата на фреона да е 90-100 градуса, при температура на тръбата 86 :idea:
phoenix - специалист
Последен отчет: 25 ч. = 31 kW или 1,241 kW/h
имам и още един: 314 ч. = 255 kW или 1,23 kW/h
peroni123 - специалист
ЗА R22 . при 25 бара е около 60градоса .ако премериш точно на изхода на компресора трябва да е 85 гр. 90гр. което е нормално.би трябвало при по ниско налягане да се променя например при 20бара това са 50гр. На изхода на компресора битрябвало да е 70 гр. или 80гр.Падне ли високото налягане променя се и температурата на компресора.
Ahmakov - специалист
peroni123 написа:
ЗА R22 . при 25 бара е около 60градоса .ако премериш точно на изхода на компресора трябва да е 85 гр. 90гр. което е нормално.би трябвало при по ниско налягане да се променя например при 20бара това са 50гр. На изхода на компресора битрябвало да е 70 гр. или 80гр.Падне ли високото налягане променя се и температурата на компресора.
Винаги има преохлаждане на течния фреон, така че за R22, при 61С на кондензация при 25бара, максималната температурата на фреона е 56 - 57С. Тя отговаря на температурата измерена на изхода на пластинчатия топлобменник. При системи вода - вода, за да не замръзне водата в изпарителя и за да се осигури сух ход на компресора, температурата на засмукване трябва да е около 7С при 4,5бара. Тогава на изхода на компресора температурата ще е 120С при 25бара. Така на вход на пластинчатия топлобменник ще има температура между 110С и 61 - 62С. Ако тръбния път е много къс и няма вентили между тях, може да се измери температура на вход на пластинчатия топлобменник 110С. Нормално има четирипътен вентил, тръбна разводка и т.н. и температурата е около 65С при 25бара. Това е възможен начин на работа, но не е много желателен. Обикновенно системата работи на не повече от 20бара, температура на кондензация 50 - 51С, температура на фреон на изход ПТО 44 - 45С, на вход ПТО между 95 - 52С. Температура на изход на компресора 104С.
denuchi - специалист
Краси, може да си спокоен.. С твой-те 86С има още накъде, къде си е 100-110С. Надявам се да са те успокоили.
Vesbg - помощник
Колеги помощ, нямам изпарение в топлообменика при тези минусови температури. Дали не ми е много фреона.

Изображение
Vesbg - помощник
Vesbg написа:
Колеги помощ, нямам кондензация в топлообменика при тези минусови температури. Дали не ми е много фреона. Мисля, че нямам въобще втечняване и компресора работи без натоварване. Каква трябва да бъде температурата след капилярката за R410, така че да може да се получи максимална температура след компресора.

Изображение
2v6 - майстор
Vesbg написа:
Vesbg написа:
Колеги помощ, нямам кондензация в топлообменика при тези минусови температури. Дали не ми е много фреона. Мисля, че нямам въобще втечняване и компресора работи без натоварване. Каква трябва да бъде температурата след капилярката за R410, така че да може да се получи максимална температура след компресора.

Изображение
Ако сложиш графика с по-голям шрифт (за да може да се чете) ще имаш повече отговори :idea:
atanLII - помощник
Здравейте, на термопомпа вода-вода в последните дни рязко спадна ефективността. В студените дни поддържаше температура на водата до 47 гр., а сега не може да загрее до 40гр. Свързахме манометри и хладилен техник каза, че ниското налягане е в нормите( около 4 бара), а високото е около 15 бара( за фреон R22 е ниско). Замерена температурата от компресора, преди ТО, беше около 70 гр., а сега е не по вече от 50. Студената вода имаше разлика 5-6 градуса, а сега 1-2.Какъв може да е проблема.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: