• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Те и въглищата, мани-мани станали 480 лева на Топливо. Всеки ще каже, ако въглищата са на тази цена, дай да минавам на ток, щото там цената не може да играе така конюктурно, и не дай боже зимата да отиде много по-дълго, режима на тока не знам дали няма да се завърне.
klintan - специалист
При нас в Карнобат въглищата са 314лв/т насипни ,в чували ги намалиха на 360лв/т ,но бяха и тука 480лв/т в чували.
gizdo - специалист
sensi написа:
Говорих с няколко производители и всичките едно и също казват, неможем да набавим дърва.
А навсякъде се тръби, че пелетите са "БИО", "ЕКО" от "отпадъчни материали" и незнам си какво още. :mrgreen: Оказва се, че за пелетите дървосекачите режат здраво от майката природа. Ебах това ЕКО отопление... :cool:
batcho - помощник
идеята на пелетите е точно такава да използва отпадъци но!!!!!! винаги има но,потребителят трябва да направи по голяма инвестиция за да гори такива
Окака Чука - специалист
Това което ще кажа, ще .......... доста хора, ама!

Купувам(х) "еко" брикети по между 240-300 лв/тон, и продавам за 480-580 лв/тон! Сега е жътвата! След седмица сигурно няма да струват и 150 лв/тон ако се стопли! На това му се казва пазарна ( а не планова) икономика, па някои му казват и спекула! Това е капитализъмъ :-D

И да дам един акъл :)
Мой приятел в момента гори царевица на зърна, вместо пилети... просто, мисира е по 40 ст. гори, и го има :wink: Единствения проблем е че не стават пукаЛки :-D
bobi72 - напреднал
Мисира,топли ли?Каква калоричност има?Пепел?Шлака?Проблеми с запалването на котела?Чисто ли се гори или смес с пелети?
Окака Чука - специалист
bobi72 написа:
Мисира,топли ли?Каква калоричност има?Пепел?Шлака?Проблеми с запалването на котела?Чисто ли се гори или смес с пелети?

Казах че "мой приятел гори царевица", а не аз-просто не знам. Пък и в тоя студ, кво щи пука за :up: горните подробности?
syncho - майстор
bobi72 написа:
ако си мислиш, че с пелетите качеството (енергийното съдържание) играе, то с царевицата или кое да е друго подобно "гориво" ще разбереш какво наистина е несъответствие на каквото и да било... Както се казва това е каквото майката природа е дала и толкова. При пелетите г/д можеш да изкараш приблизителни цифри, но тук... различна нива - различен продукт.
gizdo - специалист
Някой попадал ли е на тези пелети? Знаете ли кой е производителя? Купих ги от една фирма преди месец, която се беше презапасила и ми твърдят, че са някъде от Пловдивско, но на чувалите нявсякъде пише Италия...
Нямам добро впечатление от тях, правят много малко пепел (една тавичка за седмица), но не са и калорични. С голям зор вдигам 60 градуса на котела, а горелката бичи нон- стоп на 100%...

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (46 KиБ) Видяна 4994 пъти

Прикачен файл

photo.JPG
photo.JPG (45.95 KиБ) Видяна 4994 пъти
radiocontrol - специалист
Те на повечето пише на италиански ама незнам чесно как ги продават там.Последно заредих някакви велинградски пак с италиански надписи ,пълни боклуци ама поне цената беше сносна към момента.Като гледам цените в Германия са почти същите но качеството е доста различно .До момента в Германия не съм срещал пелети с над 0.5 пепелно съдържание
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: