Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
nikisv написа:
Вентилатора на котела да стои изключен да не прегрява инсталацията.
Тогава има ли нужда котелът да е пиролизен? То тогава и буфера е излишен :)
nikisv - специалист
LazarGanev написа:
nikisv написа:
Вентилатора на котела да стои изключен да не прегрява инсталацията.
Тогава има ли нужда котелът да е пиролизен? То тогава и буфера е излишен :)
:? маи си прав.
georgi.vn - помощник
Е това са нашите фирми приятели,спокоино ставаш кипазе с парите си.Не напразно и искам помош,сами виждате какъв цирк е.Lazare i Filma,ще взема едно теле и бъчва вино и елате да свършим работата. :-D
filmatoplo - майстор
:)
Последна промяна от filmatoplo на ср фев 22, 2012 10:31 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Излезе буфера на Теси :wink: ако може по голям , защото 300 литра ще побере само 5-6 киловата .
А бе той човека приготви телето и виното, ти се дърпаш :-D
georgi.vn - помощник
А ми то стана приказката, давам едно теле-на този,който ми каже на кого да дам агнето.
Днес ще посетя и друга фирма,до следващия отоплителен сезон има много време :wink:
filmatoplo написа:
и задължително 3пътен смесителен вентил с задвижка преди радиаторната помпа -Алфа 2 ,контролера с контрол по външна температура ,
Става и така, ама аз пусто като не харесвам управление по външна температура за жилища, съм си разработил и друг вариант, по-прост и сигурен - смесителния вентил да е термостатичен, без електроника и задвижки. Нагласяш си ръчно желаната към радиаторите температура. Ако я нагласиш по-висока - няма проблем - стайният термостат ще спре помпата при достигане на желаната стайна температура. Така, че избор има :wink:. Пък диференциалния термостат смятам, че е за помпата на бойлера.
nnikbg - специалист
Какво стана с Атмоса? Помогнаха ли спецовете от форума или ????? :?

Тема "помогнете за монтаж котел атмос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: