Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikisv - специалист
LazarGanev написа:
Е, жена ти не можа ли спре за малко с прахосмукачката докато записваше клипчето :) ?
Жена му да продължава че моита спря преди 3 години и не ще да тръгне още иска прислужница.
vache - специалист
LazarGanev написа:
Ако е спукана серпентината, налягането в системата ще се вдига, а няма да пада, защото в балона на бойлера е вода от водопровода, чието налягане е по-високо от това в серпентината, З да откриете къде е теча трябва да спирате всяка вечр по един клон от системата
:roll: Естествено! Изобщо не съобразихме това, а приехме, че наляганията са еднакви :?
Добра е идеята да видим кой клон може да тече ако ги спираме един по един. Обаче щото толкова ни е акъла нямаме кранчета на колекторите :| Явно лятото ще се поправят грешките. Обаче има утеха поне, че знаем къде има тръби в пода и арматура. Само на 2 места по мой спомен.

nnikbg, имат изолация тръбите, ама не са в гофрета. Ох....

Утре ще гледаме много подробно и пак ще пиша. Ще направя и сгема на системата.

saraneron, хахаха, може да се каже, че съм като Шива, ама това е, няма начин :)
nnikbg - специалист
Друго което се сетих ! Не е хубаво да затваряте входа и изхода на серпентината на бойлера. Получава се затворен обем пълен с вода без възможност за разшираване. И когато загрявате бойлера на ток водата в серпентината също се нагрява и серпентината може да цъфне.
filmatoplo - майстор
:-D Направо се разцепва , имах такъв случай -клиента затворил двете кранчета на серпентината -добре че гръмнал обезвъздушителя че иначе щеше да гръмне серпентината . :shock: :-D
vache - специалист
Стига бе! Наистина ли може да стане проблем със серпентината :shock: Тя май, обаче е празна сега... че тогава като я спряхме системата се беше изпразнила донякъде, а серпенината е високо и вероятно е празна. Утре ще я пуснем вече, защото открихме снощи теча. На едно коляно е, слава богу, не е в пода. Но ще трябва, за да може да работи мъжът ми да местим една секция. И все пак добре, че е там, защото иначе на другото място много по-трудно ще е за оправяне. Аз допусках, че е на открито място, защото много бързо изтича. Иначе би трябвало да е по-бавно.
VLADO66 - майстор
Vache,Шива понякога подремва ама ти явно не :).Открила си къде е теча,но ако ти се изпразва системата както казваш и помещението е обитаемо къде отива водата :? -или системата ти побира 30литра вода или трябва да газиш до глезените в нея.Системата отворена лие, затворена ли е?Къде изчезва тая вода?
vache - специалист
VLADO66, системата е отворена. Такава беше с камината, после с котела на въглища и сега поискахме да остане отворена. Сега... не успяваше да се изпразни цялата система, явно само тоя клон. Системата като глътне въздух и помпата спираше. Водата е отивала под фибрана на пода :shock: Намирала си е място. Ако сме на горен етаж щяхме да сме разбрали много по-рано като протече на комшията, :mrgreen: ама сме на 1-ви, та е текло сигурно в мазето на някой. Тези колена са в ъгъла на стаята и до тях има секцийка. Днес махнахме секцията и цялата стена беше мокра. Махахме 3-4 платна от ламината. И накрая като напълнихме системата да видим откъде тече видяхме.. Една миниатюрна струйка от самата тръба :? Тръбите са Унипайп. Имаше пукнатинка като косъмче и от там изтича. Пукнатинката беше точно на края на коляното. Не знам как се получило. 3 г. си я ползваме таз система без проблеми. И да се спука тази тръба с алуминиева вложка ми се видя много чудно. Но сега е отстранен теча, а всичко седи отворено, за да изсъхне.
cvetan_d - специалист
Здравейте! До КОК или Деян. Ако ви е възможно напишете ми времето за подаване на пелети, времето за изчакване и скороста на вентилатора при минимален устойчив режим. Тази помощ от ваша страна ще ми спести доста часове пред котела! Предварително ви благодаря.
lusynik - специалист
Котел Прити GA 26 на четири сезона.Първите два работи на донбас,следвашите два на еко брикети от слънчогледови люспи.Отоплявана площ 100 кв.м..Радиатори Корадо тип 22 2000/600-1 бр.,1400/600-1бр.,1600/600-2бр.,чугунен 17 глидера 40/20-1бр.,бойлер Елдом 80 л..Системата отворена,около 150 л/по груба преценка/,помпа Wilo 24/?.Дограма-двойна,дървена на около 40 лета,подухваща добре.Като цяло котлето е непретенциозно,гори всичко,няма проблеми с тягата,лесно се обслужва-подобно на камина.За четирите сезона яздене съм много доволен.Разход около 3 т. донбас или 3т. екобрикет-средно!!!Предпочитанията ми бяха изцяло в полза на еко горивото-240 лв/т.,чисто,лесно се складира,лесно зареждане,не бълва чернилка,дори да изпуши мирише на халва,абе песен.Да ама не.Зимата тежка,фабриката с малък капацитет и аз не подготвен за тежката зима.Та се наложи Февруари да напипам запасите от въглища от преди 4-5 години.УЖАС :lol: .Бях забравил какъв е кеф!!!Чернилка,смрад,пушеци...Та се започна едно четене,четене,четене....и в резултат горелка IVG S40 доволно боботи в мазето. :-D Монтаж собствен,настройки тоже.Към момента тествам различни видове пелети и смеси между тях-предимно от региона на Плевен.За сега доволен-за следващата зима ще видим!?!?!
kafaka - специалист
lusynik написа:
Котел Прити GA 26 на четири сезона.Първите два работи на донбас,следвашите два на еко брикети от слънчогледови люспи.Отоплявана площ 100 кв.м..Радиатори Корадо тип 22 2000/600-1 бр.,1400/600-1бр.,1600/600-2бр.,чугунен 17 глидера 40/20-1бр.,бойлер Елдом 80 л..Системата отворена,около 150 л/по груба преценка/,помпа Wilo 24/?.Дограма-двойна,дървена на около 40 лета,подухваща добре.Като цяло котлето е непретенциозно,гори всичко,няма проблеми с тягата,лесно се обслужва-подобно на камина.За четирите сезона яздене съм много доволен.Разход около 3 т. донбас или 3т. екобрикет-средно!!!Предпочитанията ми бяха изцяло в полза на еко горивото-240 лв/т.,чисто,лесно се складира,лесно зареждане,не бълва чернилка,дори да изпуши мирише на халва,абе песен.Да ама не.Зимата тежка,фабриката с малък капацитет и аз не подготвен за тежката зима.Та се наложи Февруари да напипам запасите от въглища от преди 4-5 години.УЖАС :lol: .Бях забравил какъв е кеф!!!Чернилка,смрад,пушеци...Та се започна едно четене,четене,четене....и в резултат горелка IVG S40 доволно боботи в мазето. :-D Монтаж собствен,настройки тоже.Към момента тествам различни видове пелети и смеси между тях-предимно от региона на Плевен.За сега доволен-за следващата зима ще видим!?!?!
Доволен ли си от IVG S40 ,защото съм решил и аз да сложа на моя котел самоделка? И дали ще работи добре с слънчогледови пелети,защото такива се произвеждат в нашия регион?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: