idunno написа:Не са ми много точни цифрите,но Данфос е поне 300 лв(скъпо е понеже контролерът има повечко функциии, а и все пак е Данфос).Благодаря за компетентният отговор.Вторият вариант е по-приемлив, но може да остана и на третият, в зависимост от финансите.
Иначе Херцов трипътен вентил 1/2" е около 70 лв и едно реле за бойлер е 7-8лв
И остава най евтиния вариант - обикновен сферичен вентил за 6-7 лв- но че трябва да следиш темперетурата в бойлера да няма изненади
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BaiGrozdan
- специалист
45 мнения в "бойлер на елдом инвест"
BaiGrozdan
- специалист
perdeee написа:Ако ми позволите да попитам и за нещо тук за да не отварям нова тема.Според вас ако между боилера и мивката има 12 метра тръбен път дали топлата вода ще идва прекалено бавно и има ли някакъв начин да се предодврати това?При мен е около 5м. и пак идва бавно, а за 12 определено ще идва бавно.Ако си с ппр тръби, поне им сложи изолация.Във форума има доста компетентни хора.Нека и те да дадат мнение.
idunno
- специалист
Ако ми позволите да попитам и за нещо тук за да не отварям нова тема.Според вас ако между боилера и мивката има 12 метра тръбен път дали топлата вода ще идва прекалено бавно и има ли някакъв начин да се предодврати това?
Елементарното правило е(когато човек го мързи да смята и за малки инсталации) - до 15м тръбен път между източника и най - отдаелечния консуматор-няма нужда от рециркулация на топлата вода, ако е повече - рециркулациионна тръба от най- отдалечения източник до бойлера + рециркулационна помпа.
Изолацията на тръбите си е задължителна.
Елементарното правило е(когато човек го мързи да смята и за малки инсталации) - до 15м тръбен път между източника и най - отдаелечния консуматор-няма нужда от рециркулация на топлата вода, ако е повече - рециркулациионна тръба от най- отдалечения източник до бойлера + рециркулационна помпа.
Изолацията на тръбите си е задължителна.
Krelion
- специалист
perdeee написа:Ако ми позволите да попитам и за нещо тук за да не отварям нова тема.Според вас ако между боилера и мивката има 12 метра тръбен път дали топлата вода ще идва прекалено бавно и има ли някакъв начин да се предодврати това?Бавно,колко бавно,докато източиш 2,1 литра студена

ArturDent
- Почти Безобиден
perdeee написа:Ако ми позволите да попитам и за нещо тук за да не отварям нова тема.Според вас ако между боилера и мивката има 12 метра тръбен път дали топлата вода ще идва прекалено бавно и има ли някакъв начин да се предодврати това?Ако не те бърка дебита сложи тънки тръби и изолация. При мен е така.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Успоредно с топлия щранг се пуска още един, тънък, а сле последния консуматор се свързват.Трябва и двете да са изолирани, защото се очакват загуби. Има специални помпи за рециркулация - месингови, неръждаеми, но става и с обикновена. Управляваш по време и температура
Krelion
- специалист
LazarGanev написа:Успоредно с топлия щранг се пуска още един, тънък, а сле последния консуматор се свързват.Трябва и двете да са изолирани, защото се очакват загуби. Има специални помпи за рециркулация - месингови, неръждаеми, но става и с обикновена. Управляваш по време и температураНе трябва ли бойлера да има още един изход топла?

Тема "бойлер на елдом инвест" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература