• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
crez - майстор
stiv1961 написа:
И какво излиза- че реално 1 м3 нарязани и нацепени излизат над 100 лв.
+1
Svezar - специалист
stiv1961 написа:
И какво излиза- че реално 1 м3 нарязани и нацепени излизат над 100 лв.
според моите сметки са между 120-140лв като под кубик разбирам възможно най-плътно нареден пространствен такъв !
Ако беше задължително дървата да се продават на тон?
Ами ако имаше норма за влажността им?
Тогава как щяха да ни лъжат?
Transporterr - специалист
antihristo написа:
както и сега за съжаление :sad:
ти отиваш при тях, а не те при теб.
казват ето това струва 80 лв. а то е 0.7-0.8 кубика това е положението. иначе в гората
явно безвъзвратно са отминали времената на "Топливо" където се мереше камиона, и колкото тежи толкова :?
batkotony - специалист
Че то и с въглищата е така.Поръчваш,чакаш,идва,изсипва колкото-толкова и си заминава.Ако не те устройва-при арменския поп и това е... :|
ArturDent - Почти Безобиден
antihristo написа:
Ами то има такива, ама цената няма да ти хареса, че е четирицифрена.

batkotony написа:
Че то и с въглищата е така.Поръчваш,чакаш,идва,изсипва колкото-толкова и си заминава.
А с въглищата е така.
Имах един познат пазач на склад за въглища.
Нощем "продава" на приятели, а сутрин преди да тръгне с маркуча върху въглищата и сметката в тонове излиза.
batkotony написа:
Че то и с въглищата е така.Поръчваш,чакаш,идва,изсипва колкото-толкова и си заминава.Ако не те устройва-при арменския поп и това е... :|
Това ми напомня случая с един, на който след като отказали да му претеглят дървата, той отговорил, че ще ги плати, но и продавача да не брои парите.
:)
светльо78 - помощник
Svezar написа:
Интересно ако ида в някой склад с ремарке да речем 2 кубика и кажа че ако цената е 75лв ще му дам по 85лв на кубик ама аз да си напълня сам ремаркето до ръба където са 2кубика дали някой ще се съгласи ??

Познавам хора,които продават дърва както иска Svezar,отиваш на място с твой транспорт или ти ги карат с техен.Нареждаш си дървата в мазата или там където ги прибираш за зимата..и чак тогава плащаш,но плащаш толкова кубика колкото излязат.Няма значение колко плътно ще ги редиш,ако искаш ги стягай и с каиши :-D Плащането става едва тогава когато ти сам си ги наредиш и се увериш в реалността на кубиците :) Ако някой се интересува за по подробна информация, пишете ми на ЛС :cool:
kapanec - специалист
светльо78 написа:

Познавам хора,които продават дърва както иска Svezar,отиваш на място с твой транспорт или ти ги карат с техен.Нареждаш си дървата в мазата или там където ги прибираш за зимата..и чак тогава плащаш,но плащаш толкова кубика колкото излязат.Няма значение колко плътно ще ги редиш,ако искаш ги стягай и с каиши :-D Плащането става едва тогава когато ти сам си ги наредиш и се увериш в реалността на кубиците :) Ако някой се интересува за по подробна информация, пишете ми на ЛС :cool:[/quote]

Ето на това се казва пазарна икономика .Каква е цената за тая оферта
koveslav - майстор
Пичове,имам машина за рязане и цепене и съм работил с нея в такъв склад за дърва.От камион 15куб.метровки,които съм обработвал,излизат често до 24 кубчета.Има си специалност "нареждач"-бай мангал,който иска дървата с определена дължина и едрина.Той определя кое и как да се цепи и постига тези резултати в подреждането на кубчета,като на него му се плаща на кубче.Колкото повече кубчета направи,толкова повече...Този склад си работи вече доста години и въобще не виждам да са му намаляли клиентите.Толкова разбира потребителя от количество на дървата!Процентите си ги смятайте сами.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Колко ни лъжат с дървата за огрев !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: