Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Аз под Направи си сам разбирам - човек да си прави нещата сам като си блъска главата и накрая някой да го подсети за детайлите,които е пропуснал (може би )докато си е блъскал главата :-D :-D
saraneron - специалист
Проточен бойлер под мивката в шкафа. :?
saraneron - специалист
perdeee написа:
OK това вече ми се изясни , другият проблем е че боилера е вече купен и няма извод за рециркулация значи връщащата се вода трябва да се свърже към студената с тетка а това какви неудобства ще създава? Това че водата в боилера ще се смесва фатално ли е?
Проблема с тоалетното казанче значи остава, идеята за термореле и помпата под мивката не е лоша , ще спестиш да пълниш половоната трасе с топла вода . Има специален фитинг, който се поставя под мивката с 4 извода, за топла вода към бойлера ,студена вода към бойлера и два извода към мивката. http://www.youtube.com/watch?v=KoFT7Xf6 ... re=related и http://www.youtube.com/watch?v=nIyHuA8y ... re=related ,в този фитинг казват че има термостат ,който при определена температура спира циркулациата ,при тебе с терморелето и помпата под мивката, като дойде топлата вода и изклучва помпата
perdeee - специалист
И аз си мисля че това е наи добрият вариант помпата да е точно след мивката но незнаех дали няма проблем от техническо естество и след като се изолира добре тръбата от боилера до мивката си мисля че няма да се включва чак толкова често тази помпа и боилера няма да работи толкова продължително както при поставяне на помпата до него а и на мен в краина сметка ми трябва топла вода до мивката а не по цялото трасе чак до боилера ако греша поправете ме. А съшо така бих искал да ми препоръчате качествена изолация за тръбите.
saraneron - специалист
За изолациате ,нямам идея какво се предлага ,но важи правилото,КОЛКОТО ПО ДЕБЕЛА ИЗОЛАЦИЯ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ! Изолирай и двете тръби ,но всяка за себе си ,не заедно! Клапана се монтира на топлата тръба, така ,че да пропуска топлата вода към мивката!Ако релето е инертно ,няма да се реализира напълно идеята за затопляне само на едната тръба...... пробваш .......и так.... помпа тук, помпа там...

Тема "бойлер на елдом инвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: