• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
RID
Аларма по ниско ниво.... :? Смятам, че ще е много полезно за следене на ниво(примерно ниво на пелети в бункер или ниво на течност).Jacket как мислиш има ли начин ? :?:
bulhomes2 - майстор
Ако има някой мераклия - готов съм да си платя за такова нещо. Jacket няма време. Ако има мераклии - ще дам схемата на инсталацията. Доста е сложна и включва май всички възможни елементи - котел, камина, слънчеви колектори, термопомпа, конвектори, радиатори, водно подово и топлообменник за басейн. Ще ми се да мога дистанционно да следя температурите, а ако мога да командвам и някоя помпа (8бр са) - още по-добре.
RID
Колега за ON-OFF на помпи и други консуматори мога да помогна :wink: http://denkovi.com/product/37/internet- ... board.html от тук си сваляш DRM Software v1.2
и си готов да командваш 16 релета без проблем :-D Иначе за функцията аларма по ниско ниво съм готов да си платя.
Надявам се да съм бил полезен.
Я :-D има и за Android страхотно приложение
mrmagooo - специалист
Здравейте реших и аз да си сглобя един брой от готината система с два датчика за входната и изходната вода в котела.
Та искам да попитам може ли някой колега който е сглобявал подобен сет да ми даде схема (ако може с повечко пояснения кое какво е че с електрониката не ме бива) или снимка на сета да видя как се разполагат кабелите на платката ...
Знам че е банално но да питам тая помпа на първоначалната помпа която я е нарисувал колегата джакет не е задължително да се връзва тя си е просто за мониторинг на помпата :?
bulhomes2 - майстор
RID написа:
Колега за ON-OFF на помпи и други консуматори мога да помогна :wink: http://denkovi.com/product/37/internet- ... board.html от тук си сваляш DRM Software v1.2
и си готов да командваш 16 релета без проблем :-D Иначе за функцията аларма по ниско ниво съм готов да си платя.
Надявам се да съм бил полезен.
Я :-D има и за Android страхотно приложение
Хареса ми. Обаче да се налага да си превеждам сайт на русенци за пръв път ми се случва.
mrmagooo - специалист
Някой да постне една снимчица по моето запитване . :?
Или ще трябва да се правя на мастър :-D
Здравейте,

исках само да кажа, че правя библиотека на Java, която обгръща функционалността на PicoIP, като сам си я ползвам у дома за контрол на релета от RelayBoard на Неомонтана, както и да меря температура (за сега с MCP9700A). Библиотеката не е напълно завършена, но основните функционалности (set-ване на пиновете, и четене на входовете) работят. По-натам мисля да я ползвам за мониторинг на микроклимата (температура, влажност) и отдалечен контрол на различни устройства във вятърните турбини на ветропарка, в който работя.
Здравейте, първо искам да искажа големи благодарности на Jacket и на всеки който допринася за развитието на темета. Моят въпрос е дали може да се промени скрипта така, че да се управляват изходните функции на Pico-то, например от настройките за включване на предупреждение и аларама по дефаут 80 и 90 градуса примерно да се включват изходи 1 и 2 .
И така за всеки датчик. Благодаря предварително.
Здравейте искам само да попоитам дали някой може да помогне, става въпрос за това че "CACTI" въобще не вижда пикото
Добавил съм темлеита на Jacet но нестава изписва SNMP error. кактуса е инстал;нат на УБУНТУ 12.04
turistak - специалист
Здравейте,
Пуснали са ново "поколение интегриран IP модул", на него може ли да работи програмата която използвате за мониторинг на отоплителни системи?

http://lan.neomontana-bg.com/picoip.php
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: